Witam!
Witam! Mam bardzo duzy problem z moja Zafirą 1.9 CDTI.. Mianowicie w styczniu tego roku usłyszalem dziwne stuki wciskajac sprzeglo do polowy.. Wiec stwierdzilem trzeba wymienic dwumas bo wyczytalem ze tak wlasnie brzmi ta usterka. Pomyslalem ze zamiast kupowac nowe sprzegło oddam je do regeneracji w jednej z RENOMOWANYCH firm ktore sie tym zajmują. Pojechalem wiec po zregenerowane sprzeglo kupilem nowy wysprzeglik i mechanik mi to zrobil. Po przejechaniu 700 km zaczelo brzeczec tak samo wiec nie zastanawiajac sie pojechalem znowu do mechanika i okazalo sie ze dwumas sie zatarł. Wiec oddałem na gwarancje. Oczywiscie panowie BARDZO mnie przeprosili i wymienili na inne tez PONOC zregenerowane.. Mechanik zalozyl sprzeglo i znowu skasowal 400 zł. Po przejechani 1500 km (a tak naprawde to chyba odrazu cos bylo slychac) Kolo zaczelo brzeczec na wolnych obrotach. Wiec znowu do mechanika. Po wysiagnieciu okazuje sie ze na kole jest luz praktycznie w okol osi.. Wiec znowu pojechalem do jednej z NAJLEPSZYCH firm i gwarancja.. Panowie w ramach gwarancji zrobili docisk i tarcze no i dwumas. Podobno juz najlepiej jak sie dało. Przyjechalem mechanik zalozyl i...... Przy odpaleniu silnika aż autem zaczepalo poczym zaczol chodzic normalnie i jazda prubna jesli chodzi o sprzeglo ideał.. Ale.. Przy odpaleniu silnika za kazdym razem jest wielkie metaliczne udezenie.. Panowie jesem tu nowy nie zabardzo wiem gdzie tego szukac jak moze mi ktos doradzic co mam robic i co moze byc tego przyczyna.. Moze ktos z was mial podobna sytuacje.. Z gory dziekuje i Pozdrawiam.