• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

groszek6

Nowy
Punktów
0
Miasto
PLA
WItam wszystkich serdecznie, przywiódł mnie do was kłopot z odkodowanie radia Blaupunkt NX w moim Fordziaku po zmrożeniu aku :) Pozdrawiam

sylwia90

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznań
witam wszystkich serdecznie.. mam nadzieje że mi ktoś pomoże rozkodować radio w mojej lagunce;(

Aris

Nowy
Punktów
0
Miasto
Londyn
Witam!
Znalazłem się tutaj poszukując problemu na temat przedstawionego rozrządu w Mitsubishi shogun 2.8 l silnik 4M40. Samochód trafił do mnie po naprawie uszczelki pod głowica,rozrząd miał sciagany na czyjeś znaki nie fabryczne,zakładany też nie wiem jak był. Na początku samochód niby długo kręcił ale odpalił kopcac białym dymem jak z komina. Do mnie trafił już na lawecie bo nie odpala. Po zdjęciu pokrywy i 30 kilku obrazach wału zgrywaja się znaki na pompie w raz z rozrzadem i lewą strana zębatek patrząc od przodu. Pod zębatka od rozrządu po prawej stronie silnika są jeszcze 2 zębatki jedną współpracuje z rozrzadem druga to chyba wałek balansujacy. Obydwie te zebatki nawet po dwóch godz kręcenia wałem nie mogę zgrac z całością. Manuala z ustawieniem rozrządu posiadam tylko nie mogę zgrac tych dwóch zębatek na manualu są oznaczone nr 6 no i auta nie mogę odpadli. Chyba że walek jest o 180 stopni źle ułożony,ale to powinien zapalić chociaż na plaka a tu zero odzewu. Zna ktoś taka sytuacje? Proszę o pomoc.
Rozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.

Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.

Witam!

Załączniki

• IMG-20160204-WA0016.jpg
    IMG-20160204-WA0016.jpg
    176,2 KB · Wyświetleń: 3

darus1974

Nowy
Punktów
0
Miasto
zawidz
Witam serdecznie przeglądałem schematy rozrządu i tak tu trafiłem z wykształcenia jestem mechanikiem a z zawodu kierownikiem w wolnym czasie bawię się w mechanika i lubię to.

Do góry Bottom