• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

pedro609

Nowy
Punktów
0
Miasto
Polkowice
Witam wszystkich serdecznie
mam kłopot w megi 1.9 dci 120KM od chwili zakupu auta, od 11 miesięcy sprawdzone wtryski ,przepływka ,wymieniony i wyczyszczony egr podmieniane podciśnienie turbo. sprawdzone ciśnienie na pompie wtryskowej , wycięty katalizator testy jazdy bez tłumika końcowego diagnoza kompa jakieś 7 watsztatów i 3 dni w autoryzowanym serwisie renault i nikt sobie nie moze poradzić,a każdy kto wsiądzie w samochod czuje ze to auto się nie zbiera owszem jak sie rozpędze ponad 2100tyś obrotów to czuje jak turbina doładowuje i autko nie całkiem zwawo ale leci do 195km/h. Jazda spokojna na trasie autostrada legnica - kraków do 110km/h spalanie 7.6 na kompie poprzeliczeniu tankowania komp zawyża rzeczywiste 7 litrów miasto 9.6-11.5 to jak na diesla,powiem krótko katastrofa. została mi jeszcze jedna rzecz tylko boje sie w koszta pakować kolejny raz.ponieważ wpadłem na pomysł ze przed samym kupnem auta był w niemczech wymieniony rozrząd bo dół silnika był zmieniany wiem bo są na to wszystkie dokumęty i rachunki. Teraz pytani brzmi czy podczas prawdopodobnego uszkodzenia silnika nie został uszkodzony klin na kole co moglo spowodować przesuniecie o pól stopnia zapłonu co niebedzie pokazywało błędu na kompie nie bedzie słychać zaworów a spalanie wzrośnie i moc bedzie słabsza pozdrawiam

Do góry Bottom