• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

WV T4 2,5 silnik problem z odpalaniem

shock12

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sieradz
Witam
Mam problem z VW ja w temacie po długim kręceniu silnik w końcu odpali ale przez ten czas bardzo mocno kompci na biało, i jeżeli już odpali zanim padnie akumulator to pochodzi ze 3-5 minut i gaśnie samoczynnie i potem znów długie odpalanie. Próbowałem odpalać na PLAKA to daje jakiś efekt i szybciej odpala. Proszę o pomoc co może być przyczyną. Pozdrawiam wszystkich

DoktorBLN

SuperMechanior
Punktów
12
Hmm a paliwo Ci się nie cofa w przewodzie?? :) Spójrz czy po zgaszeniu paliwo ucieka ?:) Wepnij gruszkę (do pompowania paliwa) przed filtr i zanim odpalisz pod pompuj :)

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Co do tej pory zrobiles i czy wogole cos robiłeś by usunac problem.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Co do tej pory zrobiles i czy wogole cos robiłeś by usunac problem.
Co do tego kopcenia na biało , to zacznij od konkretnego sprawdzenia rozrządu a szczególnie ustawienia pompy paliwa.
I to używając do tego głowy i pewnych części ciała wiszących w worku , to podstawa , coś też musi wyskoczyć po
czytaniu , to można dalej radzić.

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
ustawienie to podstawa ale gdy ustawienie git to może pompa kiepska chociaż ten biały dym sugeruje albo że twoje auto wybiera papieża albo pali płyn (uszczelka)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
ustawienie to podstawa ale gdy ustawienie git to może pompa kiepska chociaż ten biały dym sugeruje albo że twoje auto wybiera papieża albo pali płyn (uszczelka)
Możesz mieć rację , a to by świadczyło , że kolejny zielony groszek wymaga cudu , bo nic nie pisze o
sprawdzeniu stanu płynu chłodniczego , jak przeważnie wszystkie groszki pisze niewiele .

shock12

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sieradz
witam, płyn ok, ustawiłem pompe, była faktycznie przestawiona, dodatkowo zauwazyłem bardzo duzo pecherzów powietrza w przewodzie paliwowym i zaczalem szukac, przy okazji wyczescilem układ paliwowy i na koncu wymieniłem f.paliwa i okazalo sie ze uszczelka na filtrze byla scieta. powyzsze zabiegi pomogły auto pali na dotyk i nie gasnie.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
witam, płyn ok, ustawiłem pompe, była faktycznie przestawiona, dodatkowo zauwazyłem bardzo duzo pecherzów powietrza w przewodzie paliwowym i zaczalem szukac, przy okazji wyczescilem układ paliwowy i na koncu wymieniłem f.paliwa i okazalo sie ze uszczelka na filtrze byla scieta. powyzsze zabiegi pomogły auto pali na dotyk i nie gasnie.
Pompa i paliwo , jeszcze rozrząd przy dymieniu na biało lub czarno , to podstawa . Swoją drogą ,to dzięki dla wszystkich , czy
pomogli czy nie też by nie szkodziło .

shock12

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sieradz
Oczywiście, że wielkie dzięki wszystkim. a tak w ogóle problem po dwóch dniach znów się pojawił :)

Do góry Bottom