Witam ponownie !
Podmieniłem dzisiaj stronami wtryskiwacze benzyny ,czyli bankami z 1 na 2 i odwrotnie ,
ale niestety bez zmian - cały czas wypadanie zapłonu cylinder 6 i wydajność katalizatora poniżej wartości granicznej.
I przypomnę tylko, że dzieje się tak tylko przy wysokich obrotach i prędkościach podczas dłuższego intensywnego przyspieszania.
Czy gdyby przeskoczył rozrząd po jednej stronie to nie byłoby problemu z całym Bankiem 2 (cyl. 4,5 i 6) ?
..li tylko i wyłącznie nr.6 !!??Panowie jest to logiczne , ale ja mam błąd tylko cylindra nr 6.
nie ma 4 i 5 .
..li tylko i wyłącznie nr.6 !!??
Tak !!!
generuje błędy o wypadaniu zapłonów na 6 cylindrze, czasem 6 i 5 ,a rzadziej cała strona 6,5 i 4 ale to na prawdę bardzo rzadko , przeważnie tylko 6 cylinder.

...obstawiasz zawór dolnego ślizgu ..?! ..Coś takiego.
Jeszcze pytanie, czy słychać chwilowe grzechotanie łańcucha z rana.
Tylko napisz, a później opowiem ci swoją historię z RS4. Ewidentnie coś się dzieje na tej czapce, widać po świecach. Błąd 4 i 5 nie koniecznie musi wyskakiwać. Elektonika żyje czasami własnym życiem.
Często przyczyną jest ten frajer. Ale to już więcej zabawy, zacznijmy od prostrzych eliminacji.
..i jedno i drugie .Ostatnio robiłem dwie A8 4.2 w benzynie ..przekonałem klientów do MotulaNikt ci nie podpowie bo tego jest mało i nie robią lub się boją.