baksik1978
Początkujący
olsztyn pracuję od 8:30 do16:30 obsługujemy auta osobowe ibusy,na rękę 2500/2700złplus premia co miesiąc jakieś300-400zł .

Jak się dogadasz, tak masz. Lepiej jednak dla Ciebie, abyś miał umowę, bo na gębę to można się pocałujta w dupę wójta.Jestem wynagradzany 30% od kwoty netto wykonanej pracy .
Czy to normalne ,że wypłaca mi po odliczeniu WAT?
Pracuje ponad miesiąc i nie mam absolutnie żadnej umowy!
Szef nie mówi mi ile za co kasuje, jak spytałem klienta ile zapłacił ,to wyszło ,że dostałem 15%
od netto![]()
A i robiac w pojedynke nie masz urlopow, swiat, weekendow i mozliwosci bycia chorym, nie zapominaj o tym
U mnie np. chłopaki tez dostają 30% od roboty (od netto czyli po odliczeniu vat bo vat jest dla państwa niestety).U mnie większość warsztatów płaci na takich zasadach.A co do wypytywania klientów ile za co zapłacili -to za takie numery u mnie już dwóch poleciało. Jednego szkoda było ale zaczęło juz chore być to jego szpiegowanie, a zarabiał nieźle -dostawał od roboty i dorzucałem mu dodatkowo. Co do umowy-umowa zlecenie a jak pokaże co potrafi to dopiero wtedy możemy rozmawiac o umowach ,ale napewno nie po miesiącu. Tak juz jest ,że dopiero jak otworzy własną działalność to dopiero wtedy widzi ile to kosztuje .Niestety ale widzi się tylko ile się bierze od klienta,a reszta?prądy,czynsze,zusy,pierdusy skarbówki,narzędzia,nawet zwykły papier do d.....Tu stówka ,tam dwie itd itd.Każdy by chciał zarabiać i to jest normalne,ale te wszystkie legendy o kokosach na mechanice samochodowej to juz miniona epoka.Zawsze zresztą jest wybór-nie pasuje, za mało zarabiam-jaki problem-poszukaj czegos lepszego albo to rzuć i po problemie.W urzedach jest miło-ciepełko,urlopy,zwolnienia,premie,trzynastki,nagrody itd ,może to jest jakieś wyjście?Jestem wynagradzany 30% od kwoty netto wykonanej pracy .
Czy to normalne ,że wypłaca mi po odliczeniu WAT?
Pracuje ponad miesiąc i nie mam absolutnie żadnej umowy!
Szef nie mówi mi ile za co kasuje, jak spytałem klienta ile zapłacił ,to wyszło ,że dostałem 15%
od netto![]()