• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e87 n47 nie odpala po wymianie rozrządu

Dejw08

Nowy
Punktów
0
Wszystkie łańcuchy sa nowe wraz ze ślizgami. Nowe zębatki pompy cr/wałka rozrzdu/ pompy oleju. Zebatka pompy cr przykręcona momentem 65Nm jak podaje serwisówka i do tego ma klin wiec nie ma opcji ze ona była niedokręcona bo fizycznie nie dało by się założyć jej(stożek i klin). Przewodów paliwowych nie odkręcałem od pompy bo rozrządu robiłem na aucie i nie ma takiej potrzeby. Impulsator na wał korbowy założony bo komp widzi predość silnika.
Zakładając że nawet jeśli bym się pomylił w rozrządzie co nie jest możliwe bo tak jak pisałem wszystko na blokadach i sprawdzane ale choćby nawet to pompa i tak powinna cisnienie zrobić a silnik na przestrzelonym rozrządzie walił by komunikat synchronizacji
Mógł by pan pod powiedzieć jeżeli w BMW X3 3.0 d automat 218 km jeżeli rozrząd był przestrzelony i wywala komunikat synchronizacji co wtedy zrobić

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Mógł by pan pod powiedzieć jeżeli w BMW X3 3.0 d automat 218 km jeżeli rozrząd był przestrzelony i wywala komunikat synchronizacji co wtedy zrobić
Co zrobić:
Usiąść i płakać ....
Wpada bez nawet dzień dobry i chce, chłopy dajcie mu gotowca bo on chce a mi się szklana kula zawiesiła i muszę chyba zrobić aktualizację kuli

jgdb

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
PAWŁÓW
Jak niema ciśnienia na listwie to sprawdz pompe cr zawór w pompie

Dejw08

Nowy
Punktów
0
Co zrobić:
Usiąść i płakać ....
Wpada bez nawet dzień dobry i chce, chłopy dajcie mu gotowca bo on chce a mi się szklana kula zawiesiła i muszę chyba zrobić aktualizację kuli
Dzień dobry
Chce tylko się dowiedzieć gdzie szukać przyczyny 10 razy zwalana góra i patrzenie rozrządu i jest dobrze tylko wyskakuję w danych silnika brak synchronizacji rozruchu silnika i co to może być i gdzie to szukać

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Dzień dobry
Chce tylko się dowiedzieć gdzie szukać przyczyny 10 razy zwalana góra i patrzenie rozrządu i jest dobrze tylko wyskakuję w danych silnika brak synchronizacji rozruchu silnika i co to może być i gdzie to szukać
Skoro 10 razy zwalałeś górę to znaczy albo cały czas powielasz jakiś błąd albo wada jest gdzieś indziej, nikt Ci ni pokaże palcem przez neta że "tu " jest źle, Musisz pomyśleć gdzie może być wada

Radosny

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Opole
A wałki rozrządu jak wygadają tam chyba masz już z najlepszego materiału gównolit może krzywki się przestawiły

Dejw08

Nowy
Punktów
0
Po dłuższym kręcenia wywala błąd czujnik położenia wału korbowego a jak na plaku go odpalisz brak reakcji na pedał gazu i na szynie wtrysków wybija tylko 230 bar i wywala błąd czujnik wału korbowego

Do góry Bottom