• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

GOLF IV 1.9 TDI Brak mocy po wymianie uszczelki pod głowicą

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Uparli sie na pompo wtryski , to sa wtryskiwacze otwierane elektrycznie a nie cisnieniowo , były piezo boscha

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
No tak czyściłem , ale to nie pompo-wtryski, one podobno są bardzo wrażliwe na takie czyszczenie :p
no to teraz biegusiem do sklepu i se wymień końcówki wtrysków na nowe, mój szwagier niegdyś popełnił ten sam błąd i pozatykał dziurki w końcówka wtrysków ;) sprawdź jak rozpylają

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Delikatna szczotka mosiazna i nic im nie bedzie, no chyba ze ktos ma za mocne łapy albo brakuje mu wyobrazni:)

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ja praktycznie zawsze to robie jak dzialam cos przy wtryskach, ale to tak "kosmetycznie" a nie darcie ze koncowka sie robi krotsza:) Ale fakt, na twardej stalowej szczocie i dociskajac mocno mozna im zrobic krzywde, mowil mi to moj ulubiony regenerator CR ze takih rzeczy sie nie robi:D

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Wtryski sprawdzone- wszystkie ok ;/

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Tak, zwracałem właśnie uwagę na pylenie, i czy wszystkie pylą

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Przy jakim ciśnieniu wtrysk się otwierał jak sprawdzałeś czy dobrze rozpylają ? I czy patrzyłeś czy geometria w turbo sie nie przycina ?

qwerty10011p

SuperMechanior
Punktów
3
na bank zamieniłeś kolego podcisnienia. jeden wężyk z drugim na podszybiu. zamien je

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
miaem taki przypadek z tymi dwosprezynkowymi wtryskami ,,jak wyciagales je obracajac to rozpylacze do wymiany,,, bardzo delikatne rozpylacze!!!
powinno sie je wyrywac mlotkiem do gory nie wolno obracac!!!!!!!
i ciezko jest zmierzyc dawke bo rozpylanie moga miec dobre a brakuje dawki.... ja sprawdzam na stole do CR mam jeden dobry do testow i moge porownac z innymi...
miales podac logi przy obciazeniu albo powiedz jak ma dola to jaka dawka jest na kanale nr1 przy pelnym bucie????

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Jak już by przyszło się wymieniać te końcówki wtryskiwaczy to polecam wżucić większe jak np. 0.216tki (WZM dobra polska firma), ciśnienia poustawiać na 190/340, wystroić softem i banan na twarzy murowany :D

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
pompy VE i VP a pompowtryski to inna bajka
są dwie spręzynki i dwa momenty otwierania przy dwóch cisnieniach
trzeba sprawdzic czy twoje wtryski otwierają obie fazy poprawnie i tyle

Załączniki

• tdi wtryskiwacz.jpg
    tdi wtryskiwacz.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
VP na pewno koszysta z dwoch sprezyn, dzieki temu pompy VP moga podawac dwie dawni paliwa na prace. Mysle ze w przypadku pompek jest tak samo. VE, chyba za male cisnienie na dwa wtryski, w tdi 2.5 wtryski stanedyna (czy jak to sie prawidlowo pisze) jest 230, w VP czy pompkach nawet ponad 1000.

Do góry Bottom