na gorącym się nie zamkną. nie będą miały luzu. chyba, że się mylę to mnie poprawcie.Wałek w głowicy reg. na szklankach- na gorącym mam mieć 0.25 i 0.45 ...... +/- 0.5 to na zimnym wstępnie jak ustawię odpowiednio 0.10 i 0.30 to jest duża szansa , że na gorącym się zgodzi ?
no bo materiał sie kurczy chyba w tym silnikuNo to jak w końcu jest z tym luzem?

Wykonane są z innego materiału .a co za tym idzie?
Nie zapomnij też, że zawory ssące chłodzone są mieszanką, lub powietrzem. A wydechowe nie. Wykonane są z innego materiału, bo pracują w gorszych warunkach. Przy bardziej wysilonych konstrukcjach, zawory wydechowe chłodzone są sodem.Wykonane są z innego materiału .a co za tym idzie?
A tu się mylisz.Jeżeli o pomiar ci chodzi to na ciepłym chyba logiczne .na zimnym zbyt duży lul tłoka![]()
podgrzewam nakrętkę i chłodzę gwint. normalne. tak jak łożysko z zamrażarki wpada praktycznie samo w zwrotnicę.Jak chcesz odkręcić zapieczoną nakrętkę, to ją podgrzewasz po co?
Jeżeli o pomiar ci chodzi to na ciepłym chyba logiczne .na zimnym zbyt duży lul tłoka![]()
A tu się mylisz.
wiem, ale pytanie było. luzy zaworowe się zwiększają po rozgrzaniu silnika, czy zmniejszają.Tomek wykonane są z innego materiału mają większą rozszerzalność ze względu na to że spaliny osiągają większą temp niż na ssących mieszanka.
Jak chcesz odkręcić zapieczoną nakrętkę, to ją podgrzewasz po co?
A tu się mylisz.

wiem