• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M4K Garage - mechanika widziana okiem youtubera

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Ale łysy to nie IC i nigdy nie bedzie na ich poziomie. To jest korpo a on rozdaje franczyzy na lewo i prawo pod hasłem wspólnych standardów. Za wszystkie sznurki tak naprawde pociąga on sam. To sie nie moze udać. Mnie to i tak wali bo roboty było jest i bedzie w nadmiarze.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Inter to bardziej hurtownia, nie warsztat, i to jest jej głównym rynkiem a te warsztaty z m4k to nic innego jak pewnie zwykła franczyza więc płacisz bardziej za rozpoznawalne logo firmy które możesz powiesić przed warsztatemi ew jakaś pomoc choć wiadomo jak wychodzi w końcowym rozrachunku

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
20 -stu w porywach 30 klientów spytam kto to jest łysy ?
Ciekawe ilu potwierdzi znajomość jegomościa ?

zróbcie to samo !

Będziecie mieć przegląd sytuacji
ma ktoś telefon do łysego ? czasami mi się nudzi …pogadalbym
koleś nie jest mechanikiem , a zrobił robotę marketingowo za 50 -ciu

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
pamiętam że było takie NORAUTO i coś jeszcze innego nawet oleje to Total dla nich robił no ale czy inne loga takich firm są to nie wiem podzielcie się wiedzą na ten temat

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jakoś SB chłop poradził i jebany otwiera kolejne warsztaty jak Macdonald w USA :)
Ja mu życzę jak najlepiej, tylko znając życie to prędzej czy później spotka się z szarą naszą rzeczywistością a inwestując kapitał w dużą ilość warsztatów upadek będzie bardziej bolesny niż mając jeden, zaliczając konkretną wtopę w jednym miejscu odbije się to na innych i potoczy się jak po równi pochyłej
mówisz że skończy jak fota no ale inter cars tak właśnie działa na takich zasadach
Nie wiem czy to jest dobre porównanie do IC a foty za bardzo nie znałem, nie zdążyłem poznać, natomiast bardzo chętnie korzystamy z IC dlatego że na nich można po prostu liczyć, są na miejsce, na czas, na pewno, drożej niż np w Gordon-ie ale można na nich liczyć, w Gordon lubię kupować jeśli jest czas na to żeby poczekać na dostawę, jeden minus jest taki że oni robią co chcą jeśli chodzi o faktury i formę płatności :D wiele razy prosiliśmy żeby pisali dane części na jednej fakturze ale to jak walić głową w ścianę... A jeszcze mu zrobili niespodziankę taką że sobie zamówiłem części do mojego auta z płatnością gotówką i myślałem że wtedy będzie osobna faktura i nie będę musiał wprowadzać części przez magazyn u nas w firmie a tu taki ch... Wystawili fakturę przelewową na wszystko razem i jeszcze części szły dwa dni ponoć z Radomia a w katalogu online były niby w magazynie w Poznaniu...

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
będzie bardziej bolesny niż mając jeden, zaliczając konkretną wtopę w jednym miejscu odbije się to na innych i potoczy się jak po równi pochyłej
Oj tam, zrobi filmik na jutubie że źli zazdrośnicy z konkurencji mu coś zepsuli i dlatego upada. Zrobi zbiórke, a jego wyznawcy dadzą po parę cebulionów i jakoś będzie sobie żył.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
A teraz Pan Łysy siedzi na forum i zastanawia się jak obsmarowac nas partaczy i stodolarzy w kolejnym odcinku

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Wali mnie to. W jego produkcjach na yt jest tyle błędów technicznych i dowodów nieznajomości mechaniki, ze głowa boli. Wilków nie obchodzi co o nich myślą owce.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak tak czytam komenty, to jedno się nasuwa: pany ale z was się porobiły

Nosacz.jpg :)

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Tylko jest jedną kwestia..., franczyzna rządzi się innymi prawami. Jeżeli jakiś warsztat padnie, to tylko dlatego , że nie wydolil na opłaty. On daje markę, wiec nic nie inwestuje, praktycznie tylko czysty zysk ma, bez wkładu materialnego... , a to ludzie na niego poginaja :D Tak samo działa Mc donald , dagrasso i inne sieciowki.

Kwestia pilnowania standardów. rentownościa zajac się muszą właściciele warsztatów.

Fota była hurtownią, to inna bajka.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
To jest nowotwór . Ani na to patrzeć ani tego słuchać. A filozofie swoją opiera na nienawiści do mechaników. Ale dla tlumokow i głąbów ładnie gada i usta składa. Tylko co on mądrego praktycznie pokazuje?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
raczej PAWCAR chyba ma racje franczyzne rozdaje podejrzewam że warsztaty mu płacą za to jak padnie jeden otworzy obok drugi żeby doić następnego także on nic nie traci tylko rośnie w siłę wzioł dobry przykład z np marketów najpierw duże miasta potem mniejsze a jak za ciasno to i do stodoły na wsi wejdzie w zależności od chętnych jeden zamyka na to miejsce dwóch otwiera

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Oj tam, zrobi filmik na jutubie że źli zazdrośnicy z konkurencji mu coś zepsuli i dlatego upada. Zrobi zbiórke, a jego wyznawcy dadzą po parę cebulionów i jakoś będzie sobie żył.
Znam to z doświadczenia, osiem lat pracowałem w firmie która miała oddziały rozsypane po całej Polsce, wygrywali przetargi na przewozy najniższą ceną, ażeby to ciągnąć musieli gdzieś przyciąć, głównie na pensji pracowników i na stanie technicznym taboru więc mieli zajebisty przemiał pracowników i agonalny stan samochodów, oczywiście nasz tabor był najbardziej zadbany :D i oddział poznański przetrwał do końca, niestety błędy z przeszłości się nawarstwiły i do tego błędy w rozliczeniu działalności oddziału w Lublinie rzędu kliku milionów złotych spowodowały utratę płynności finansowej i pipa dupa firma ogłosiła upadłość, wszystkie oddziały zlikwidowano, szef stwierdził że miasto Lublin spowodowało że firma się wykrwawiła :)
Automatyczne połączenie postów:

filozofie swoją opiera na nienawiści do mechanikó
Czyli jeśli jest mechanikiem to nienawidzi siebie samego :rolleyes: :hungry: chyba że nim nie jest ?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
Arni ale to wydaje mi się nie są jego oddziały on tworzy taką ŻABKĘ warsztatową jak pada to jedna żabka która ma do spłacenia długi do mk4 w to miejsce dają się nabrać dwie żabki warsztaty ale tu nie o to chodzi przy powstaniu takiego żabko klijent widzi że taki łysy to prawdziwy boss tam nie ma patologi on wszystko najlepiej zrobi doradzi teraz jak otworzy sieć warsztatów koło np, twojej firmy to ciekawy jestem czy nie ubędzie tobie ,to jest jak z serwisami aso drogo ale i tak jadą u ciebie płaczą że drogo naprawić trzeba bez gaszenia silnika szybciutko a tam pojadą i nie kwękają , nie bronie nikomu otwierać jest demokracja nie trzeba żałować komuś roboty broń BOŻE

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
koło np, twojej firmy to ciekawy jestem czy nie ubędzie tobie
To jest akurat zły przykład :) ja osobiście jestem diagnostą no chyba że otworzy skp a jeśli chodzi o warsztat u nas to może i ubędzie ale nikt nie będzie płakać z tego powodu bo mechanicy głównie robią autobusy gminne a cała reszta to dodatek ale ogólnie to rozumiem przekaz twojej wypowiedzi :) i masz rację łysy to taka chodząca reklama

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Do góry Bottom