• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

najdziwniejszy przypadek

luk0712

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Będzin
hm jak wyzej

jaki mieliscie najdziwniejszy przypadek na warsztacie tzn usterke czy cóś

smiało ! :p

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
najdziwniejsze przypadki mam codziennie jak szukam narzędzi, mój kolega potrafi zostawic klucze itp. dosłownie wszędzie.

Jawa151

Bywalec
Punktów
1
gościo przecioł na pół silnik od warczyburga i w beznadziejnych warunkach go odpalił....jaki powód?? za dużo palił, hehehe i wstawił go do motoru,nawet mam filmik jak silnik pali jest na chodzie i dobrze się miewa....hehehe cud niemożliwe...pozdrawiam

kamilllo88

Początkujący
Punktów
0
Raz spadł mi peugeot 406 z podnośnika dwukolumnowego z jednej strony :( auto zostało leżeć na jednej stronie. Na szczęście nikogo nie było pod samochodem :)
Przyjechała straż i posprzątała :) w aucie tylko próg i trochę dachu do naprawy :)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
najdziwniejsze przypadki mam codziennie jak szukam narzędzi, mój kolega potrafi zostawic klucze itp. dosłownie wszędzie.
Dobre ;) nasz kolega jest w tym względzie As-em
Zostawił pod maską klientki 4klucze na podszybiu,po tygodniu laska wraca i stwierdza ,że coś jej strasznie puka na dziurach ;_ )

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
mój kumpel w zeszłym tygodniu zostawił latarkę zawieszoną obok skrzyni biegów w autobusie, po tygoniu jeszcze świeciła i nic jej sie nie stało ;-)

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
To przynajmniej widzę że nie tylko ja tak zostawiam narzędzia :), ale ja przed oddaniem samochodu zawsze sprawdzam czy nic nie zostawiłem.

Tulej

Nowy
Punktów
0
Zalało mi w nocy kanał rano najechałem tyłem i starym zwyczajem łapię się grilla i chlup po szyje od tej pory wchodzę po schodkach:p

Mój znajomy miał identyczną akcję :) Potem jeszcze pół dnia chodził w mokrych gaciach, bo nie miał nic roboczego na zmianę ;)

bazini1953

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Świetokrzyskie
Przypomniałem sobie wcześniej miałem Forda Focusa i na wiosnę wymieniłem klocki a następnie
zostawiłem Focusa u wulkanizatora by założył koła letnie.Była kolejka po 2 godzinach kolega dzwoni koła letnie założone ale samochód nie jeździ nawet 1metra.Sprawdzam szok przyjechałem sprawnym silnik sprzęgło sprawne nie da się ruszyć..Kto zgadnie dlaczego?

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Moja osobista wpadka .mając lat 14 ostro działałem w branży tak tak ;) zamieniałem, kupowałem
naprawiałem , by osiągnąć zamierzony cel „Jawa Mustang” ;)
Kupiłem wreszcie wymarzonego sprzęta i rozpocząłem remont .Nowy lakier położony odkurzaczem ,
Wyszedł bajkowo zabrałem się za silnik rozebrałem i poskładałem i…
Zalałem paliwko ,mieszając z olejem zgodnie z normami kopie ,kopie nic –ki czort
Iskra jest , kompresja jest bestia nie pali –nikt mi nie powiedział że myć wodą to można plecy kobiecie a nie filtr powietrza;)(wykąpałem filtr pod prysznicem bo był brudny zakleił się na amen ) Od tamtego czasu filtry zawsze wymieniam i uśmiecham się w duchu do tych co mówią, że może wyczyścić filtr powietrza.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
no no nauka kosztuje, ja też kiedyś ojcu w fiacie 125p podłączałem akumulator po ładowaniu i pomyliłem + z - i alternator się zadymił, ale miałem bajer bo powiedziałem mu że przez alternator padł akumulator:D Dlatego poszedłem do szkoły na elektro-mechanika sam. i tak do dziś te auta się kleci juz 24 lata

bazini1953

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Świetokrzyskie
zablokował sie reczny?
Nie podniosłem samochód na podnośniku tylne koła się obracały a przednie 2* czyli d0 5cm po obwodzie dalej byłem w szoku bo wykluczyłem w ten sposób ewentualny kawał bo wszyscy się zanosili ze śmiechu tylko nie ja .
Kto się domyśla co było przyczyną blokady kół :) panowie mechanicy ?

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
założyłeś odwrotnie felgi:oops:

Do góry Bottom