1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Panda 1.2 8V 2003r. - Gaśnie na wolnych obrotach ale ....

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Markson43, 2-04 19.

  1. Vagers

    Vagers Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    21-01 19
    Postów:
    1 655
    Docenione treści:
    366
    A godzin ile?
     
  2. dejot43

    dejot43 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    2-10 15
    Postów:
    3 884
    Docenione treści:
    1 493
    Miasto:
    Olsztyn
    Zasilanie sterownika nie ginie? Podłącz kontrolki i w drogę ;)
     
    Markson43 lubi to.
  3. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    Popatrzę dziś jeszcze z tym zasilaniem....|ECU
     
  4. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    Podłaczone dwie żarówki pod ECU pin B4 i B17 i po zgasnięcu auta dalej się swiecą i nawet nie przygasają w czasie zgaśnięcia auta.
    Czyli zasilanie do ECU nie znika w żadnym wypadku.
    Mas jest sporo więc nie szukam w tym kierunku.
     
  5. Vagers

    Vagers Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    21-01 19
    Postów:
    1 655
    Docenione treści:
    366
    Uparty jesteś.
     
  6. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    Zamawiam sprawny sterownik....bo jestem w czarnej du...e.Potem już krąg podejrzanych będzie dużo mniejszy:)
     
    komar200 lubi to.
  7. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    Sterownik do mnie wczoraj dotarł ale po montażu auto pali jakby na jeden gar :)...kupa błedów itd.
    Gość mi wysłał następny może jutro będzie ...życie to nie je bajka :)
     
  8. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    Sterownik już dostałem ten drugi.
    Problem nadal występuje czyli panda gaśnie od czasu do czasu :(
    Miga Check ale to w niczym nie przeszkadza...brak błędów.
    Ręce opadły....może to instalacja gazowa go gaśi choć na beznynie jest ten sam problem.Ale jak odłaczę wtykę od sterownika gazu to panda nie zapla.
     
  9. Vagers

    Vagers Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    21-01 19
    Postów:
    1 655
    Docenione treści:
    366
    Jaki masz gas?
     
  10. XM love Citroen

    XM love Citroen Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    28-01 19
    Postów:
    376
    Docenione treści:
    114
    To oczywiste, wtryskiwacze benzynowe są wtedy rozłączone.
     
  11. Vagers

    Vagers Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    21-01 19
    Postów:
    1 655
    Docenione treści:
    366
    Napisz jaka to instalacja
     
  12. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    BRC

    Wiem...wiem
     
  13. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    Auto pojechało gości co zakładali gaz aby go zdiagnozowali.....ja się chwilowo poddałem :)
     
  14. art234

    art234 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    17-05 14
    Postów:
    1 391
    Docenione treści:
    411
    Miasto:
    Chorzów
    Powiem ci co jest przyczyną ,stawiasz dobrą %%%%%% walczyłem z tym przez tydzień wymieniłem trzy sterowniki , jeden komplet cewek dwa czujniki wału, instalację silnika, moduł pod skrzynką bezpieczników w kabinie a panda dalej gasła .

    Mało tego nikt nie chciał pomóc :banghead: odezwij się na pw.
     
  15. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    Jeszcze wymienian na próbę trzy częśći bo są nowe wiadomośći co to może być no ale.....
    Pierwsza nie wymieniana bo nie dawno kupowana i jest ok
    Druga dziś będzie wymienina i próba....
    Nie piszę co aby nie zapeszać...
     
  16. Vagers

    Vagers Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    21-01 19
    Postów:
    1 655
    Docenione treści:
    366
    Ale uparciuch
     
  17. Janusz.garage

    Janusz.garage Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-01 19
    Postów:
    179
    Docenione treści:
    51
    Kropla drąży skalę.
     
  18. dvs269

    dvs269 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-01 17
    Postów:
    167
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    Ustka
    Kiedyś miałem TROCHE podobny problem. Samochód gasł co powiedzmy 15 -20 zejście z obrotów , albo jak pochodził na wolnych ( tutaj już mniej). Bywały też chwilę ,że chodził normalnie. Akurat to było punto , nowo kupione z zapewnieniem ,że dopiero rozrząd wymieniony. Rozrząd był przestawiony.
     
    Markson43 lubi to.
  19. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    958
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Rzeszów
    Jest taka opcja....rozrząd sobie nie dawno kumpel sam zmieniał i mówił cza aby go nie za mocno napioł....
    Ale nie wiem czy ten problem gaśnięcia miał przed rozrządem....dopytam.
     
  20. dvs269

    dvs269 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-01 17
    Postów:
    167
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    Ustka
    Pamiętam ,że rozrząd wg schematu niby prosty i oczywisty był. W rzeczywistości jak pierwszy raz go sprawdzałem niby wszystko grało. Wydaje mi się ,że były jakieś dwuznaczności w oznaczeniach na kołach lub obudowach.