Witam wszystkich
Nie będę zakładał nowego tematu żeby nie było w 100 rożnych miejscach... Może ktoś będzie szukał...
Potrzebuję pomocy
Od lat moim małym marzeniem było posiadanie porządnego garażu z kanałem lub podnośnikiem... Obecnie budujemy domek w którym mam zamiar moje marzenie zrealizować. Niestety ze względu na wysoki stan wody kanał musiałem odpuścić. Pozostał tylko podnośnik. Zastanawiałem się nad nożycowym jednak po zabudowaniu w posadzce podnosiłby mi tylko 1700 a to mało przy wzroście 185. No ale do sedna...
Wybór padł jednak na dwukolumnowy. Jakiś niedrogi chinolek Niestety ze względu na ograniczone miejsce nie wiem jak rozplanować umieszczenie kolumn podnośnika.
Całkowita długość pomieszczenia 5,50m i teraz własnie nie wiem gdzie umieścić kolumny czy dokładnie po środku czy może gdzieś bliżej którejś strony.... Dałem trochę ciała bo te 5,50 wydawało mi się dużo a teraz jak już wszystko stoi i zmierzyłem nawet Jeepa to te 5,50 niestety mało jest.
Wiem , że miejsca nie za wiele jednak do amatorsko hobbystycznych spraw wystarczy.
Nie chciałbym tylko aby była taka sytuacja, że będę musiał podjechać bliżej lub trochę cofnąć aby złapać auto a tu będzie lipa bo z przodu ściana albo z tyłu brama.
Stąd moje pytanie jak auta łapie się na podnośniku, gdzie znajdują się kolumny ?? Bardziej po środku auta czy może bliżej przodu tyłu ?? Aktualnie muszę wylać płytę pod podnośnik i nie wiem jak ją umiejscowić....
Bedę wdzięczny za wszelka pomoc bo do poniedziałku muszę mieć określone miejsce.
Poniżej jakiś mały rzut garażu i opcji ustawienia podnośnika tutaj akurat po środku stanowiska.