• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uszczelka pod głowicą 1,9 JTD

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Szlif tłoków i po kłopocie. Jak czapa w górze to koszt prawie znikomy. Nie licząc rbh.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
I

tlokow.
Tak też zrobiłem. Bedzie lepiej palił na 1 i 4 garze ;-)

Tylko ci się wydaje kolego ,kolega jarzi ma nie codzienny pomysł ale dobry ,choć nie powinno się tak robić a ty chyba leniwy jesteś i wszystko robisz na sztukę.

Ostatnia edycja:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
panowie O ZGROZO !!:D:D:D:D:D
to jest silnik a nie stół z silnika :D:D:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
choć nie powinno się tak robić
0,15mm to liźnięcie. Kiedyś dawno robiłem takiego 1.9 tdi gdzie ktoś tyle razy męczył głowice (krzywy blok był), że nawet najgrubsza uszczelka by nie pomogła. Szlifierz zgarnął tłoki po łbach i auto jeździ. Akurat przed chwilą był u mnie klient od tego auta więc info na czasie :)

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
826
Miasto
Gdańsk
Matko!! Czytam i nie wierzę. Korby ugięte i do wymiany. Co Wy chcecie szlifować?? Tłoki?? One są bogu ducha winne. Wymieńcie korby na "nie skrócone" i będzie wszędzie równo. Częsty temat w dieselkach szczególnie dzięki wpadającemu nagarowi.

Poskładanie tego skutkować będzie dużymi korektami na wtryskach, nierówną pracą na zimnym silniku szczególnie przy porannych zimowych rozruchach oraz poczuciem, że odjebało się manianę......

Do góry Bottom