Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam kolegów mam problem z silnikiem rok temu regenerowałem samochód jeździł super po jakimś czasie do 2tys. obrotów jeździło normalnie po dodanie gazu silnik w padał w wibracje i strasznie kopcił aż rąbnęła turbina po wymianie turbiny silnik chodził jak na trzech garach i kopcił po odkręceniu głowicy okazało się że jest wypalony zawór po naprawie auto nadal paliło jak na trzech garach wymieniłem wszystkie wtryski na nowe i bez zmian na wolnych obrotach chodzi idealnie po dodaniu lekko gazu silnik drży tak jakby palił na trzy gary kopci na biało na dużych obrotach też chodzi idealnie zimny ciężko pali po nagrzaniu silnika obroty spadają poniżej 600 obrotów i gaśnie po ponownym odpaleniu silnik bez dodania gazu natychmiast gaśnie po podłączeniu do komputera wyszedł błąd EGR po zaślepieniu zaworu bez zmian chłopaki pomóżcie bo juz nie mam sił do tego samochodu