• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

micz8

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich jestem pierwszy raz na forum

Mój problem to opel meriwa 1.7 2005r bezyna+gas
Problem polega na tym że:
Odpalam auto na biegu jalowym silnik chodzi bez zarzutów i nic złego się nie dzieje, ale gdy nim jadę nie rozgrzanym to przed krzyżówka kiedy wrzucam na luz auto gaśnie i tak do czasu aż się nie rozgrzeje. Mam do was prośbę o jakąś diagnozę wskazówki może jest tu majgajwer od takich rzeczy. Bo ja już nie mam sił na to auto siedzę nad nim 3 tygodnie.
Podciśnienia szczelne
Czujniki wszystkie działają
Sterownik silnika świerzo po naprawie 850 zł
Proszę o jaka kolwiek pomóc bo to już mnie przeroslo

Pozdrawiam

@gruchamocny@o2. Pl

(Nie jestem mechanikiem)

W 2.0l benzynie z 2000r (bez gazu) miałem takie objawy, a kiedy się nasiliły, to nawet na ciepłym silniku. Mój problem rozwiązało wyczyszczenie silnika krokowego oraz przepustnicy (u mnie przyczyną było zaniedbanie oleju poprzedniego właściciela)
(uwaga na przepustnicę elektronicznie sterowaną - odłączamy akumulator przed jej obsługą; w niektórych autach konieczna potem kalibracja komputerem, nie wiem jak jest w tym oplu)
Warto zacząć od najprostszych rzeczy:
Skontrolować/wyczyścić silnik krokowy, przepustnicę (np. zmywaczem do gaźników; nie zalewamy elektronicznych części)
oraz posiadać drożny filtr paliwa/benzyny (jeśli stary, to wymienić).

artek_was

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich jestem pierwszy raz na forum

Mój problem to opel meriwa 1.7 2005r bezyna+gas
Problem polega na tym że:
Odpalam auto na biegu jalowym silnik chodzi bez zarzutów i nic złego się nie dzieje, ale gdy nim jadę nie rozgrzanym to przed krzyżówka kiedy wrzucam na luz auto gaśnie i tak do czasu aż się nie rozgrzeje. Mam do was prośbę o jakąś diagnozę wskazówki może jest tu majgajwer od takich rzeczy. Bo ja już nie mam sił na to auto siedzę nad nim 3 tygodnie.
Podciśnienia szczelne
Czujniki wszystkie działają
Sterownik silnika świerzo po naprawie 850 zł
Proszę o jaka kolwiek pomóc bo to już mnie przeroslo

Pozdrawiam
Zrób testy bez właczania instalcji LPG, przez pare dni

Paso lublin

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Lublin
Witam wszystkich! Dość długo zaglądam na forum, ale jedynie jako gość... Super, że jest takie forum i można liczyć na pomoc innych. Zajmuję się samochodami z pasji, to mnie nakręca. Staram się wszystko robić przy nich sam - nie zawsze jest to opłacalne :) ale nigdy nie chodzi mi o oszczędności. Pozdrawiam z Lublina

J.A.G

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Augustów
Cześć wszystkim. Znalazłem ta str już kiedyś ale teraz szukając opinii o warsztatach chciałem coś dodać od siebie.

kanioski

Nowy
Punktów
0
witam wszystkich szukam kodu do radia za wszelką pomoc dziękuję

Załączniki

• 20200209_200556.jpg
    20200209_200556.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 0
Punktów
0
Witam wszystkich :)

Witam wszystkich. Potrzebuje kodu do radia 6000 RDS E-O-N M211320
Pomoże ktoś???

Ostatnia edycja:

dawcioo

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich. Postanowiłem się tutaj zarejestrować, poszukać i popytać. Mechaniką nie specjalnie się interesuję, ale z nudów czasem przeglądam te forum.

Do góry Bottom