Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam Wszystkich forumowiczów. Na forum natrafiłem szukając obiektywnych opinii na temat sprzętu diagnostycznego do warsztatu. Przed zakupem nigdzie nie znalazłem osoby korzystającej z Hella Gutmann Mega macs 77, a taki właśnie kupiłem w ubiegłym roku.
Automatyczne połączenie postów:
Jeśli ktokolwiek z kolegów ma zamiar rzucić się na taki zakup to z chęcią mogę co nieco temat rozjaśnić.
Automatyczne połączenie postów:
Sprzęt ogólnie drogi i przyznam, że za tę kwotę powinien robić więcej. Przy zakupie w zasadzie otrzymujemy wersję oprogramowania Full. Schematy elektryczne fajnie , że są jednak co z tego kiedy nie pokrywają się z diagnozowanym samochodem ( jednak mamy do dyspozycji pomoc online i tu otrzymujemy właściwy schemat prosto z serwisu danej marki
Skoro już jesteśmy przy pomocy online... Cóż... przy zakupie sprzętu zapewniani jesteśmy, że pozostaną z nami aż do rozwiązania diagnozowanego problemu . Nie jest tak do końca, na 5 zapytań na 3 otrzymałem odpowiedź - nie posiadamy informacji na ten temat. No tak nie bez powodu w broszurze informacyjnej pisze - POMOC techniczna może różnić się w zależności od kraju oraz regionu a wydawałoby się, że wszyscy pracują w oparciu o tę samą bazę techniczną.
Odnośnie kodowań - proszę nie oczekiwać, że będzie super. Przykład z przed kilku dni , Golf 7 - kodowanie hak holowniczego oraz adaptacja systemów odbywa się przez naciśnięcie '' jednego '' klawisza. Kodowanie jak i adaptacja wg systemy zaakceptowana a jednak nie rozpoznaje podłączonej przyczepy . Na szczęście posiadam jeszcze oprogramowanie do VAG i po kodowaniu vcds wszystko śmiga jak należy.To tylko jeden z nielicznych przykładów, jednak ręce opadają.
Jest jeszcze oscyloskop i kilka innych bajerów, opiszę jeśli ktoś będzie zainteresowany
Witam wszystkich. Jestem Zuza Interesuje się motoryzacja i mechaniką. Trafiłam tu przez przypadek szukając odpowiedzi na wątpliwości dot opon. Pozdrawiam Z