• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Witam wszystkich. Zajmuje się mechanika od lat, do tego prowadzę serwis i montaż opon. Pozdrawiam

nellson

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry wszystkim, wpadłem na forum przypadkowo i myślę, że zostanę na dłużej :)
Pozdrawiam!

Punktów
0
Witam Wszystkich forumowiczów. Na forum natrafiłem szukając obiektywnych opinii na temat sprzętu diagnostycznego do warsztatu. Przed zakupem nigdzie nie znalazłem osoby korzystającej z Hella Gutmann Mega macs 77, a taki właśnie kupiłem w ubiegłym roku.
Automatyczne połączenie postów:

Jeśli ktokolwiek z kolegów ma zamiar rzucić się na taki zakup to z chęcią mogę co nieco temat rozjaśnić.

Sprzęt ogólnie drogi i przyznam, że za tę kwotę powinien robić więcej. Przy zakupie w zasadzie otrzymujemy wersję oprogramowania Full. Schematy elektryczne fajnie , że są jednak co z tego kiedy nie pokrywają się z diagnozowanym samochodem ( jednak mamy do dyspozycji pomoc online i tu otrzymujemy właściwy schemat prosto z serwisu danej marki :) ;)
Skoro już jesteśmy przy pomocy online... Cóż... przy zakupie sprzętu zapewniani jesteśmy, że pozostaną z nami aż do rozwiązania diagnozowanego problemu . Nie jest tak do końca, na 5 zapytań na 3 otrzymałem odpowiedź - nie posiadamy informacji na ten temat. No tak nie bez powodu w broszurze informacyjnej pisze - POMOC techniczna może różnić się w zależności od kraju oraz regionu:D:bored: a wydawałoby się, że wszyscy pracują w oparciu o tę samą bazę techniczną.
Odnośnie kodowań - proszę nie oczekiwać, że będzie super. Przykład z przed kilku dni , Golf 7 - kodowanie hak holowniczego oraz adaptacja systemów odbywa się przez naciśnięcie '' jednego '' klawisza. Kodowanie jak i adaptacja wg systemy zaakceptowana a jednak nie rozpoznaje podłączonej przyczepy :confused: . Na szczęście posiadam jeszcze oprogramowanie do VAG i po kodowaniu vcds wszystko śmiga jak należy.To tylko jeden z nielicznych przykładów, jednak ręce opadają.
Jest jeszcze oscyloskop i kilka innych bajerów, opiszę jeśli ktoś będzie zainteresowany

Ostatnia edycja:

Rasta78

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich. Jestem Zuza Interesuje się motoryzacja i mechaniką. Trafiłam tu przez przypadek szukając odpowiedzi na wątpliwości dot opon. Pozdrawiam Z

Sheba84

Nowy
Punktów
0
Rozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.

Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.

Witam!
Dzień dobry.
Znalazłem się tutaj wyszukując na googlach.

Witam poszykuję pomocy w rozkodowaniu radia. Niestety nie widzę nigdzie numeru seryjnego. Z góry dziękuję za pomoc

Załączniki

• IMG_20210327_100453.jpg
    IMG_20210327_100453.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 2
  • IMG_20210327_100457.jpg
    IMG_20210327_100457.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 1
  • IMG_20210327_100511.jpg
    IMG_20210327_100511.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 2
Ostatnia edycja:

Leonid

Nowy
Punktów
0
Я починаю тему, в якій ми вітаємо інших користувачів форуму, таку тему про спам.

Привітайтеся, напишіть, як ви знайшли наш форум, і коротко, чим ви займаєтесь.

Привіт!
Dzien dobry jestem kierowcą i mam problem z kodem do radia

Привіт

onysz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam forumowiczów pracuje w warsztacie od 5 lat i jeszcze sporo muszę się nauczyć, mam nadzieję że pomożecie w potrzebie. Pozdrawiam.

przemo677

Nowy
Punktów
0
Miasto
sanok
Rozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.

Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.

Witam!
Hej znalazłem was przez przypadek gdy szukałem rozwiazania problemu z moim programem diagnostycznym Delphi

Blashyrkh

Nowy
Punktów
0
Cześć wszystkim,
Znalazłem to forum poszukując rozwiązania mojego problemu. Zdaje się, że uda mi się je tu znaleźć :)

Do góry Bottom