• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Scudo 2001 rok 2.0 Jtd nie odpala

• Thread starter Mattizlotaraczka
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ten twoj snap on jest efektywny ale czy dobry. Ogarniam wszystko launchem i dedykami. Strasznie sie rzucasz na ludzi. Po kolei na kazdego. Moze i jestes mechanik ale z elektryki to chyba niebardzo jestes obeznany.

M

Mattizlotaraczka

dobra jutro tez jest dzien, wyst
Ten twoj snap on jest efektywny ale czy dobry. Ogarniam wszystko launchem i dedykami. Strasznie sie rzucasz na ludzi. Po kolei na kazdego. Moze i jestes mechanik ale z elektryki to chyba niebardzo jestes obeznany.

z elektryki jestem detka tj. zacofany jakies kilkadziesiat lat. malo robilem problemow elektrycznych, ale nawet starzy mechanicy maja z tym problem. Z tym jest ze musisz iles tam przerobic nim sie nauczysz.
ws praktyki to ja urywalem gwinty jak mialem 13 lat, a nie 21, to w tym jestem lata do przodu - w mechanice, ja bardziej srubki krece.
Czesto mam sprawniejsze palce niz mieli moi szefowie :), ot wyczucie i doswiadczenie, tak czesto trafia sie na pana Henka kretyna co urywa bo nie wie jak odkrecic z glowa,

rzucam sie na kazdego po kolei bo nienawidze nasmiewania sie z kogos, tutaj jest inaczej. ale co kraj to obyczaj

Snap-on to lepsza z firm tutaj, w zasadzie najlepsza ( i jedna z najdrozszych ) na rynku na narzedzia, ale czy ma najlepsze skanery to nie wiem ?. Sa jeszcze bardziej zaawansowane modele niz moj.

M

Mattizlotaraczka

Ruszyło cos w temacie bo mam przerwe na drugie sniadanie
moze troszke do przodu, ecu zawieziony do fachowcow ( nie jakies p. Mietki w szopie za obszajmurem ) duza miedzynarodowa firma widac robia skomplikowana elektronike samochodowa tylko B2B czyli musisz u nich konto otworzyc i musza Cie zaaprobowac ( ja przez znajomego Dealera ) , to potrwa pare dni nim sprawdza . Pytali ( gosciu co przyjmuje od klientow ) o kody bledow i podalem ze ten co wychodzi stale to P1108 cooling fan high speed relay / wiatrak wentylatora wysokiej predkosci przekaznik ktory wymienilem na nowka sztuke. I mowie ze ten blad nie ma ( nie powinien ) miec wplywu na odpalenie. A oni ; ze ten blad moze miec wplyw. No to troche mnie zazyli

A pali auto czy dalej dupa?
jak ma palic jak ecu wyjety ? od wczoraj poludnia nic sie nie zmienilo, poza tym ze ecu jest u fachowcow i przetestuja, a jak jest zly i sie da to naprawia, to sie tu nazywa refurbish - odnowic.

dziekuje, ja dopiero po sniadaniu, bo zalatany jestem.

Pompa wstępna nie bangla ? No to jak ma odpalić? Sprawdź zasilanie pompy + i -, wyłącznik PPOŻ , może jakiś tajemniczy pstryczek ktoś zamontował a ty o tym nie wiesz. Sprawdź w parametrach czy rozruch jest zezwolono. Jakie sa obroty silnika przy rozruchu? Jakie jest ciśnienie na zasobniku CR
i zwracam honor za wczoraj, bo nie spojrzalem - zalatany bylem
o tym ze pytales o obroty przy rozruchu - a ja naskoczylem jak pies na kielbase
Winetoo mi wykasnil ze miales racje - no to przeprosiny ode mnie :)

ale pstryczka kuswa nie moge zlokalizowac

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Chłopie weź kartkę, bądź otwórz notes. Wypisz co tam sprawdziłes, ale tak realnie podszedles do tematu i napisz tutaj od myslnikow co jest sprawdzone i ewentualnie czego brakuje. Bo bierzesz się za to auto jak za jeża, jakby to była technologia z NASA. Piszesz o jakiś pstryczkach, sterownik do magika oddany,a pewnie zielono na kablach po tylu latach. Wrzuć jakieś fotki z parametrami przy kreceniu i bez. Masakra 7 stron popychania pierdół, że @Misiek tego nie zamknął to jestem w szoku. Inaczej nikt nie będzie chciał Ci pomóc, będziesz sobie mógł tylko z Diagboxem pierdoly popychac. Także więcej myślenia niż pisania.

M

Mattizlotaraczka

Chłopie weź kartkę, bądź otwórz notes. Wypisz co tam sprawdziłes, ale tak realnie podszedles do tematu i napisz tutaj od myslnikow co jest sprawdzone i ewentualnie czego brakuje. Bo bierzesz się za to auto jak za jeża, jakby to była technologia z NASA. Piszesz o jakiś pstryczkach, sterownik do magika oddany,a pewnie zielono na kablach po tylu latach. Wrzuć jakieś fotki z parametrami przy kreceniu i bez. Masakra 7 stron popychania pierdół, że @Misiek tego nie zamknął to jestem w szoku. Inaczej nikt nie będzie chciał Ci pomóc, będziesz sobie mógł tylko z Diagboxem pierdoly popychac. Także więcej myślenia niż pisania.

Chlopie, na poczatku napisalem co bylo sprawdzane konkretnie na pol strony, a potem sie rozmowa zaczela i poszlo na pare stron o pierdolach, jakies filmiki wstawiaja glupki o tanczacych kotach czy latajacych slimakach, kuswa cyrk na kolkach..
Ok. wypisze jeszcze raz w punktach co bylo, dla tych wolniej myslacych DRUKOWANYMI.
Nie jak do jeza podchodze, tylko temat jest trudnym pytam wielu znajomych mechanikow tutaj, i kazdy ma inna teorie.
O pstryczkach to byl zart z mojej strony bo Lechtak mi kazal tego szukac :)
Na kablach nie jest zielono, zobacz sam, sa fotki.
Kuswa tak sie nie da na 2 czy 3 linijki napisac, bo sporo przy nim robilem, 2 lata na kobylkach stoi. To nie jest ze jezdze nim ciagle i nagle cos mi pierdyknie. To auto po przejsciach, pewnie wielu w nim grzebalo bo sa slady
Ok. postaram sie streszczac, i co ja poradze jak ja rozciagle pisze ?

A co nie ma obrotow na testerze w czasie krecenia?
wszystkie foty co mialem to wrzucilem, sa na 2-iej stronie.
Tam nie widze o obrotach.
Teraz to musze czekac az ecu wroci do mnie po sprawdzeniu i moge pogrzebac w tym skanerze, nie znam jego wszystkich funkcji.
Kuswa ja od staroci na gazniku jestem bardziej, a nie wtryski na ecu

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
bo cie znajde w tej W-wie i bedziesz jakby Cie psy obesraly
Znaleźć co najwyżej to ty możesz swego starego pod prysznicem jak się pójdziesz kąpać i z wrażenia znów ci mydło upadnie... i znowu będziesz miał ból d...:D
dobra teraz dostales gwiazdke i GET LOST !
Cieszę się, że dzięki mnie poznałeś 2 słowa angielskie...:D, bo pewnie w UK (o ile tam byłeś:meh:) to nic nie kumałeś i jechałeś tylko na szczocie na zmianę z mopem...:meh:bo tylko na tyle cię stać...:meh:

A w ogóle to się trzepiesz 31012012223257-1009daffy.gif nad tym jaki to ty nie masz skaner i za ile i w ogóle jakie masz narzędzia za kupę kasy... tylko, że narzędzia same nie będą pracowały- potrzebują operatora, a ty masz kwalifikacje co najwyżej do obsługi młotka...:meh::bored:

I przestań już 149302237689201.gif lub zmień dilera...:D
A i możesz mnie co najwyżej... asd4h1vllyyz.gif :D

Nara...

M

Mattizlotaraczka

Znaleźć co najwyżej to ty możesz swego starego pod prysznicem jak się pójdziesz kąpać i z wrażenia znów ci mydło upadnie... i znowu będziesz miał ból d...:D

Cieszę się, że dzięki mnie poznałeś 2 słowa angielskie...:D, bo pewnie w UK (o ile tam byłeś:meh:) to nic nie kumałeś i jechałeś tylko na szczocie na zmianę z mopem...:meh:bo tylko na tyle cię stać...:meh:

A w ogóle to się trzepiesz Wyświetl załącznik 24417 nad tym jaki to ty nie masz skaner i za ile i w ogóle jakie masz narzędzia za kupę kasy... tylko, że narzędzia same nie będą pracowały- potrzebują operatora, a ty masz kwalifikacje co najwyżej do obsługi młotka...:meh::bored:

I przestań już Wyświetl załącznik 24418 lub zmień dilera...:D
A i możesz mnie co najwyżej... Wyświetl załącznik 24419 :D

Nara...
No to pojedziemy po twojej linii, bo widac ze jestes tepak i prymityw, wspominasz o czyims ojcu, pewnie twoj cie w dupe walil jak maly byles i pomieszalo ci sie w twojej zarsanej pale. I tyle tego psie co sobie nastukasz i filmiki glupie nawstawiasz. Glupi HUJ jestes i tyle i spierdalaj becwale z mojego watku, bo jak cie dorwe to ci kurwa jaja wyrwe i do gardla wsadze. A w dupe to mozesz sobie tylko pomarzyc pedale jeden.

Wręcz przeciwnie, widać, że trafił się dobry koks, tylko z dawką przesadził :)
wrocil wciagacz marychy, rozumiem ze w domu ci sie nudzi, nie masz rodziny ani kolegow i tyle co sobie popiszesz na portalach. spierdalaj Turek

Z uwag które wypisałeś obawiam się że nie uruchomisz tego auta.:stig:

auto uruchomie, nie ma innej opcji. to nie jest pstrym myk i auto zrobione bo klient czeka i na weekend fure potrzebuje. moze jest cos powaznego, moze glupiego. znajac tutejszych mechanikow i w ogole mechanikow to mozliwe ktos cos zjeb..al i wyszlo teraz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
M

Mattizlotaraczka

Czlowieku opanuj sie
SORRY ALE NAPRAWDE MNIE PONIOSLO. Jakbym dorwal tego Woodoo tobym nie reczyl za siebie, najwyzej bym mial sprawe za pobicie. Jest zasada ze rodzicow sie nie tyka, u nas w samochodowce dostalby po ryju i moze isc sie skarzyc do dyrektora.
moge wykropkowac / wykasowac co napisalem ale nie wiem czy sie da ?. juz ich na czarna liste dalem : WooDoo i Toomii76, posty zniknely.
Normalnie mi sie chlodnica zagotowala, nic takie mendy nie napisza, ani jednej tresciwej linijki i tylko atmosfere psuja.
Wczoraj jakbym wiedzial, to zamknal bym ten watek, bo sam dam rade uruchomic tylko mozliwe zajmie dluzej

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
dzien dobry Panowie po co te kłótnie i awantury jesli na plaku nie pali to chyba juz nie zapali !!!!!!!!! pan Stanisław ma racje !!!!!!!!!!! BRAWO
logika -plak ma niski stopien zapłonu i nawet jak immo jest "on " (blokuje) na plaku musi chodzic!!! skoro nie pali cos sie uwaliło mechanicznie
kolego obrazasz wszystkich -po co??? ludzie sie staraja mysla abyc ci pomagac i takie dzieki !! ja mam tester delfiego i foxa vcdsa i oscyloskop i sobie jakos radze nie mam wypasonych testerow jak Ty nie chwale sie niczym bo po co ? mam warsztat po tacie dziala ju 51lat klienci czekaja w kolejce i robie jakoc im te auta> A Ty skoro robisz oldy to wiesz to wszystko wiec jaki problem zbobie takiego fiata (te wszystkie czynnosci powinny byc u Ciebie jua rutyma ???????????????????????????? pozdrawiam pawel

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom