Proszę podaj Nam regulamin uznawania gwarancji, ja podam Ci serwisu teoretycznie premium:czytam z zaciekawieniem temat ale w końcu mnie trochę wku...wienie bierze i muszę dodać 3 gr.....
Chłopie, pie...lisz jak mały kaziu- kto ci broni kupić chłodnicy za 170zł zamiast u mechanika za 350zł - kupuj i potem zapłać za USŁUGĘ wymiany (mechanikowi) tylko jak się rozszczelni albo będzie nieodpowiednia do tego auta to TY sobie ją weź na plecy i lataj z wymianami/reklamacjami/zwrotami a nie pierd...l potem jaki to mechanik złodziej i oszust bo ci zły kolor płynu nalał i chłodnice h..j strzelił albo auto stoi 2 tygodnie i nie naprawione.
Ileż można słuchać takiego pie...lenia.
Czas trwania gwarancji
1. Gwarancja udzielana jest na okres 3 (słownie: trzech) miesięcy od daty wykonania usługi, lecz nie dłużej niż do chwili przekroczenia przebiegu 3 (słownie: trzech) tysięcy kilometrów od wykonania usługi (decydujące jest wcześniejsze zajście jednego z wymienionych zdarzeń).
Zakres ochrony gwarancyjnej
2. Niniejsze Warunki gwarancji dotyczą usług wykonywanych w sieci serwisów samochodowych Bosch Car Service / AutoCrew i obejmują wyłącznie uszkodzenia wynikające z następujących rodzajów usług:
a)Czynności przeglądowe
b)Usługi związane z wymianą podzespołów
c) Usługi związane z produktami sezonowymi (np. opony letnie i zimowe)
Uprawnienia z gwarancji przysługują właścicielom pojazdów, których pojazdy były serwisowane w zakresie określonym w pkt 2 powyżej, przy spełnieniu następujących warunków:
a) Terminowe wykonywanie przeglądów okresowych w danym pojeździe– zgodnie ze specyfikacją producenta pojazdu;
b) Dobór i montaż części i podzespołów w pojeździe w serwisie Bosch Car Service / AutoCrew;
c) Złożenie reklamacji na usługę w serwisie który wykonał usługę lub w innym serwisie z sieci Bosch Car Service / AutoCrew, zgodnie z zasadami procedury „Gwarancja naprawy w sieci”.
3. Gwarancja obejmuje wyłącznie uprawnienie do żądania wykonania ponownie usługi, a jeżeli wskutek nienależycie wykonanej usługi doszło do uszkodzenia podzespołu – do naprawy tego podzespołu. W szczególnych wypadkach serwis może podjąć decyzję o wydaniu nowego podzespołu zamiast naprawy.
4. W przypadku reklamacji zasadnej Serwis jest zobowiązany do wykonania naprawy nie później niż w ciągu 14 dni od dnia wpłynięcia reklamacji do Serwisu, a w przypadku gdy do rozpatrzenia reklamacji konieczna jest weryfikacja wymienianego podzespołu w zakładzie badawczym producenta lub w innym zakładzie specjalistycznym – Serwis jest zobowiązany do wykonania naprawy nie później niż w terminie 3 dni roboczych od daty uzyskania wyników weryfikacji.
Informacje dodatkowe
1. Gwarancja dotyczy usług serwisowych wykonywanych w serwisach zrzeszonych w sieci Bosch Car Service / AutoCrew na terenie Rzeczpospolitej Polskiej.
2. Niniejsza gwarancja nie wyłącza, nie ogranicza ani nie zawiesza uprawnień wynikających z przepisów o rękojmi za wady.
Jak widać, mam gdzieś te warunki gwarancji, a na rękojmię to mogę sobie liczyć, ale z rzeczoznawcą w sądzie. Proszę wklej jakieś ogólne warunki naprawy, gwarancji ze swojego lub innego serwisu, gdzie stoi jak czarno na białym, że na każdą naprawę udzielasz 24 msc gwarancji (inaczej proszę nie pisz o fikcyjnej gwarancji). Co z nieprawidłową częścią? Jak część będzie nie prawidłowa, to przyślą mi prawidłową, części dobieram po nr vin a jak jest możliwość zamawiam OE i musi pasować. Mało tego, śmieszycie mnie pisząc o kilku częściach do wyboru. To, że wasze hurtownie IC do jednego numeru dobierają wszystkie możliwe rzeczy to Wasz problem, w katalogu OE występuje jeden, i dlatego, że pracujecie na zamiennikach tak jest i macie dwa razy więcej pracy. Ceny które otrzymujecie w IC praktycznie pokrywają się z tymi w hurtowniach online różnice to tak naprawdę kilka %, a czasami coś w hurtowni internetowej jest nawet tańsze
. Co do innych zawodów, to nie macie racji, hydraulik w hurtowni u mnie w mieście miał wyższe ceny niż w hurtowni online, tak samo elektryk. Jedyny plus jest taki, że dostają towar z fakturą gdzie płatność jest odroczona na 7-21 dni i nie muszą płacić za towar z góry a to dla nich ważne, ponieważ jak zapłaci klient to oni dopiero płacą. Dlatego ja nie kupuję w sklepach stacjonarnych, jak chcecie to kupujcie z ogromną marżą
. Wszystkie sklepy stacjonarne odczuwają znaczenie e-sklepów. Jakoś media markt czy rtv euro agd nie miało problemu z obniżeniem marży i sprzedają teraz towar w cenie internetowych sklepów różnice są tak na prawdę kosmetyczne. Nawet komputronik tak zszedł z marżą, że można śmiało znaleźć najtańsze oferty online i odebrać towar w sklepie. Teraz już klienci proszą o kosztorys w wersji elektronicznej z indeksami towarów (dobre serwisy przesyłają takie bez żadnego problemu i mają czas) i można na spokojnie porównać ceny towarów / usług. Jak narzucacie dużą marżę na części, to czemu dziwicie się, że klienci przyjeżdżają ze swoimi częściami? To WASZA wina, nie klientów. Dlatego klienci rezygnują z serwisu ASO, jadą do nieautoryzowanego serwisu bo jest taniej, ale teraz coraz więcej osób spostrzega, że nieautoryzowane serwisy dorabiają się na ogromnych marżach przy zamiennikach i dlatego przywożą swoje części - ot cała tajemnica. Nie trzeba być pazernym, a klient nie będzie przywoził swoich części.
Obstawiam, że dzięki niemu będziecie mieli więcej pracy, a poprawki są extra płatne !