• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M4K Garage - mechanika widziana okiem youtubera

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Dokładnie. Fajnie jest robić coś co się lubi, robić coś z pasją. Ostatnio trafiłem na kanał gościa który robi naprawdę dobre noże.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
tak myslalem a wkretarke juz widzialem wcześniej:)

a twoj film tez dobry jak ypman wszystkie części:)

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Widzę coś ludzie nie pchają się drzwiami i oknami. FFAE1297-E56B-4619-B6E2-D5BB8AFAD78B.png

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Widzę coś ludzie nie pchają się drzwiami i oknami.
Co innego oglądać filmy na Y.T .a co innego oddać samochód do naprawy .Oglądalność wcale nie musi się przekładać na ilość klientów i skuteczność napraw...filmy i usługi to są dwie różne rzeczy .

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Ceny kosmos, wiedza znikoma, wszystko idzie do podwykonawców. Pomijam już fakt, że łysy się chwali, że ma kontrolę jakości, że po robocie idzie drugi mechanik i sprawdza wszystkie śruby i zaznacza pisakiem. Oznacza to ni mniej ni więcej, że zdarzyło im się co najmniej raz wypuścić auto z nie dokręconymi śrubami w zawieszeniu. No faktycznie, jest się czym chwalić :D

PS. Przyjeżdża auto do m4k na serwis oleje itd. po czym po paru tygodniach trafia do mnie na jakąś naprawę, patrzę, oho zawieszka wielkiego Łysego góru mechaniki, sprawdzę z ciekawości jakie filtry włożyli... Wyjmuję filtr powietrza, a tam widać, że jeszcze Helmut go w DDRach zakładał, taki syf. Więc fakt, serwis pełną gębą na poziomie. I nie mówcie, że może klient nie chciał, bo dzwoniłem i mu mówię, że syf i wymieniamy na nowy, bo silnika szkoda dla kilku zł. Klient oczywiście potwierdził. Także Szanowny Panie Łysy, radzę filtry też pisakiem zaznaczać, bo takie rzeczy to u Janusza w blaszaku pod blokiem, a nie w super serwisie ociekającym zaje....ścią

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Nie noooo ale to wielki serwis, w końcu kasuje 100 zł za godzinę diagnostyki na ślepo :D

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
bo te co picują to mają robote ,jak będą robić dobrze to za h.. nie będzie roboty

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Nie noooo ale to wielki serwis, w końcu kasuje 100 zł za godzinę diagnostyki na ślepo :D

Oj chyba więcej. Nie wiem jaka teraz ma stawkę, ale jakieś pół roku temu było 150. Od nowego roku wszyscy podnosili, więc podejrzewam, że już koło 200 się kula u niego

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
E... tam chłopaki zazdrościcie po prostu łysemu, że robi za takie stawki, a wy nie możecie...:p:D
Po drugie łysy to się nawet nie dotyka do samochodów, robią to mechanicy których zatrudnia, a jacy teraz są kandydaci na mechaników to wiadomo...:meh: kawka, papieros, telefonik, albo coś zajeb...ć, albo kłaść lachę i robić na odp...ol...:meh: trza stać nad jełopem, bo jak nie to coś spier...li, bo nie ma pojęcia i nie chce mieć...:meh:
A łysy jest jeden, a ma 3 warsztaty, a w każdym po nie wiem 5 ludzi... i weź to ogarnij...do takiej roboty trza być skurwy...nem, bo inaczej cię ludzie zjedzą...i na łeb wejdą...:meh:

ps. nie jestem fanem łysego, nie oglądam jego filmów i tp... :D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
moze i nie jestes fanem lysego itp ale dobrze piszesz .ludzie sa podli jak h.j i jak by mogli to by cie zjedli nawet z ubraniami...
Trzeba wyznawac taku zasade...okradaj blizniego swego a nie siebie samego a na sam koniec zedrzyj koszule z niego.

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Temat zrobił się dość długi :D Dla mnie to może tam robić co chce i jak chce, jak coś spapra to ktoś inny będzie miał pracę i zarobek, z drugiej strony to chyba dobrze że są tacy co kręcą filmiki i udostępniają tym którzy tak na prawdę nie wiedzą ile kosztują cześci, praca i wysiłek, to dla nas na plus że człowiek trafia do mechanika ze świadomością o kosztach i w końcu może przestaną klienci się targować i płakać że drogo, mało było przypadków że człowiek się naoglądał filmików próbując coś naprawić pod blokiem a w końcu trafia do warsztatu ?

Do góry Bottom