• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M4K Garage - mechanika widziana okiem youtubera

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
.
Już katalizatory kradno z placów złodzieje jedne w tej Polsce hehe

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
No w tamtym roku z paru warsztatow w krakowie tez dziubneli . U znajomego
Wycieli 4 katy z paro letnich ducat. Monitoring byl ,policja byla, sprawa umozona po paru miesiacach.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
I nie posiadaj teraz ubezpieczenia ...
Może z racji nagłośnienia nie poleci do umorzenia tak szybko ...

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
To co się tak wkurzył... Czyżby nie miał ubezpieczenia? ;)

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
Mechanik nie prostytutka, nie musi każdemu dogodzić. Uczciwa praca. Dobra robota. To płać i nie marudź. Jak nie? To tam jest brama. Mam kilku takich. Nawet jeden dostał za darmo wymianę sprzęgła. Marudził.
To nie jarmark, że się targujemy. Każdy z nas ma swoją wiedzę. Uczymy się całe życie. Najgorsze jest wbić sobie do głowy, że młody nic nie wie, albo że stary mechanik tylko maluchy naprawia. Trzeba być otwartym na wiedzę. Z braków nie ma się co śmiać. Konstrukcje są coraz bardziej dziwne. Trudne. Czy każdy model znacie na wylot? Czy wszystko się powtarza? Nie. Jednak ten łysy majster to zwykły facet, który coś wie.
Zapewne wielu z was komentowałoby moją pracę. Ja waszą. Jednak auto wyjedzie od ciebie, czy od innego. Naprawione i zapłacone. Nie ma się co porównywać. Nie lubie diesla robić, a potrafię. Remonty też robię.
Wiem jednak, że jak nie lubisz czegoś robić, a robisz to dobrze to i tak przebije cię ten, co uwielbia babrać się w klekotach, bo zapał daje dużo motywacji. Czy łysy ma taką wiedzę? Nie wiem. Zagnę go? A po co ?
Trzeba zarabiać i naprawiać, ot co.
Problem chyba z tym, że on załapał lepszy pomysł na życie, a to zbudowanie sobie reklamy i oglądalności, od roboty konkretnej w warsztacie sobie kogoś zatrudni. Za to on swoją twarzą będzie niedługo(jeśli już tego nie robi), firmował producentów różnych gadżetów, części, akcesoriów kosmetyków. Może jakieś koszulki, może przetestuje i opisze jakiś produkt. W zależności ile osób to obejrzy to takie pieniążki on zgarnie od reklamodawcy i kredyt się spłaci. Więc cel w przyciągnięciu jak największej rzeszy "miłośników", a nie altruizm w przekazywaniu wiedzy, a do tego najlepsze są metody polityczne - odwoływać się do ludzkich uwarunkowań psychologicznych - jeśli ludzie którzy nic nie kumają uważają, że mechanicy to oszuści i złodzieje i partacze - to tak im trzeba mówić - od razu Cię kochają. Odwołanie się do ego i próżności publiczności to najlepszy sposób na sympatię rzesz. Każdy polityk tak robił i robi, kropka. I on właśnie takim politykiem wg mnie jest, jak każdy kto ma zapędy na celebrytę, a do celebrytów wiadomo przychodzą różne czasopisma i firmy, żeby im zrobić reklamę, może wywiad, może jakąś produkcję nakręcić i tak się robi dzisiaj kasę, a nie na ciężkiej robocie frajerzy :). Każdy kto nie przepada za tym syfem, czuje pismo nosem, nie chciałby, żeby z jego branży ktoś robił taki celebrycko reklamowy cyrk, ale niestety, jeśli szerokie rzesze czymś się pasjonują to prędzej czy później tacy hochsztaplerzy się znajdą. Dysonans polega na tym, że wiedza techniczna na temat maszyn to naprawdę elitarna dziedzina, po 15 latach szkół, pracy, rozwiązywania problemów wciąż się dowiadujesz sporo i zawsze są jakieś problemy. Zobaczycie, że jeśli szerokie rzesze mas zaczną się jarać np medycyną za sprawą jakiegoś dr house'a czy innego serialu. To też pojawią się tacy co będą chcieli na nich zarabiać, jeśli juz takich nie ma. Tak samo jak powstanie jakiś wzięty serial o prawnikach i każdy będzie się sądził o coś to też powstaną celebryci prawni.

sawick

Początkujący
Punktów
1
Ten człowiek zmieni polską motoryzacje trzymam kciuki aby otworzył więcej warsztatów, będzie wszystko czarno na białym a nie dymanie klientów ,,panie kto panu tak spierdolił'' i 5000zł za nic

sawick

Początkujący
Punktów
1
Widzę po komentarzach że wypowiadają sie tu tylko osoby związane z warsztatem jest was ilu przy milionie widzów na kanale łysego? 1000? ludzie będą coraz bardziej świadomi i zaczną unikać fuszerki takich jak wy

co mnie to obchodzi liczy się co robi bierze za godzine tyle ile przystało pokazuje i daje wymienioną cześć nie tak jak wy. A z perspektywy klienta co się liczy? cena i jakość prawda?

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Normalnie szlag mnie trafia jak czytam takich debili. Najlepiej wrzucić wszystkich do jednego worka i zmieszać z blotem, że złodziej itp...

Tez mogę diagnozowac głupi czujnik 8 godzin i skasowac 800 zł.

A propo łysego, dla mnie to typowy janusz (celowo z małej). Wiedzy nie ma za grosz, a uznaje siebie i "swoj" warsztat za najlepszy.

sawick

Początkujący
Punktów
1
Normalnie szlag mnie trafia jak czytam takich debili. Najlepiej wrzucić wszystkich do jednego worka i zmieszać z blotem, że złodziej itp...

Tez mogę diagnozowac głupi czujnik 8 godzin i skasowac 800 zł.

A propo łysego, dla mnie to typowy janusz (celowo z małej). Wiedzy nie ma za grosz, a uznaje siebie i "swoj" warsztat za najlepszy.

Jasno mówił że jest tak zwana noga w motoryzacji tylko jest to jego pasją, nie zmienia to faktu że ma dobry zespół który zna się na rzeczy i robi to sumiennie a sam siedzi przy komputerze i popija kawę prezes nie musi się znać w na danej dziedzinie ale ma od tego swoich ludzi których prowadzi tak że nikogo nie robią w balona jak prawie wszystkie warsztaty w polsce, i szybkość pracy u nich jest również dobra wiec twoja wypowiedz jest...

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Taaa, żeby coś robić dobrze trzeba sie na tym znać. On zna się tylko na nawijaniu makaronu na uszy, nic wiecej.

Krzyczenie najgłośniej, że wszyscy kradną, oszukują itp... coś wam to przypomina?

sawick

Początkujący
Punktów
1
Taaa, żeby coś robić dobrze trzeba sie na tym znać. On zna się tylko na nawijaniu makaronu na uszy, nic wiecej.

Krzyczenie najgłośniej, że wszyscy kradną, oszukują itp... coś wam to przypomina?
Napisał tobie że on się nie zna na tym bo ma od tego swoich specjalistów wyjaśnij jak elon może produkować auta tesla skoro kompletnie nie zna się autach nawet opony by nie wymienił? ale auta robi dobre, cud? Ma swoich ludzi od tego którzy się na tym znają tak samo łysy on się nie zna ale ma swoich pracowników od tego którzy robią to świetnie a was dupa boli że nie musi zarabiać na warsztacie bo ma 50 tysięcy miesięcznie z yt plus reklamy to ze 100 000zł będzie i pieniądze zarobione na warsztacie może przeznaczyć na większe wypłaty dla pracowników i niższe ceny, kolega chyba zgaszony

Do góry Bottom