• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M4K Garage - mechanika widziana okiem youtubera

dominik.mar

Gaduła
Punktów
49
Miasto
Ruda
Sawicki, a kim Ty w ogóle jesteś żeby oceniać tak szeroką branżę, w dodatku nie mając o mechanice zielonego pojęcia? Wpadłeś tu chyba sam nie wiesz po co i obrażasz ludzi których nie znasz. Taki jesteś zaangażowany w naprawianie świata, to wsiądź w samochód, o ile posiadasz i przejedź się po wszystkich warsztatach w Białymstoku i w każdym na dzień dobry walnij mechanikowi w twarz, że jest dziadem, cwaniakiem, złodziejem i oszustem. Dokładnie to zrobiłeś na forum, jedź i zdaj relację, na którym warsztacie skończą Ci się zęby w niewyparzonej gębie. Nie trawię tego łysego gówniaka, a jeszcze bardziej jego wyznawców, ale to wasza sprawa, mi nikt nie zagląda do czego walę gruchę i ja innym też nie będę, ale skończ te swoje czerstwe wylewy i pal stąd wrotki. Podnieciłeś się, że kogoś tu zgasiłeś, a chyba tylko Ty jeden to dostrzegłeś, bo ja nie widzę żadnego dobrego argumentu w twoich wypocinach. Jak chcesz podyskutować to zmień ton i opowiedz swoją historię jak Cię mechanik oszukał, a jak to tylko twoje wyobrażenia z zasłyszanych historii to zamilcz na wieki. Chcesz to Ci polecę dobre warsztaty w Białymstoku i skończą się Twoje problemy z mechanikami, tylko trzeba się umawiać i płacić normalne pieniądze, co jest dla was "interneciarzy" przeszkodą nie do pokonania, prawda?

PS. Byłeś w którymś warsztacie u tego buca? Czy tylko Ci się przyśniło, że każdy wychodzi stamtąd z wylizanym berłem do połysku? No właśnie, typowy januszku półgłowku.

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
122
Miasto
Katowice
Sawicki Ty byś mu najchętniej zrobił loda z połykiem, to jest twój idol.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tak nas widzą pewnie takie ziomy jak @sawick

Załączniki

• c6e67f7f44e85947b51bad260c06b4d6.jpg
    c6e67f7f44e85947b51bad260c06b4d6.jpg
    80,3 KB · Wyświetleń: 65

126marcin

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Włocławek
Z moich obserwacji wynika, ze 3/4 widzów tego kanału to dzieci i gimbusy, którzy dopiero co zaczęli interesować się motoryzacją i którym łatwo wcisnąć kity. Wszyscy mu klaszczą jaki to on wspaniały i srelemorele. Jebłem, jak stwierdził, że czujnik wałka służy do odczytania informacji czy pasek rozrządu pękł

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Nie widziałeś nigdy błędu P0666 - timing belt broke UP?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
A ja tam nawet w empiku chciałem kupić książkę łysego.ale kosztowała 30 zł.zrezygnowałem z zakupu...bo kupiłem sobie fajki,i piwo...
I wiecie co...nie żałuję:D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Zdecydowanie książki do podstawy, później już tylko doświadczenie budowane na materiałach serwisowych danego producenta pojazdu. Wtedy jeżeli chce się człowiek dowiedzieć więcej dlaczego jest tak i tak, a nie inaczej - patrz pkt. 1 książki z podstawą teoretyczną.

Również jest zasada, że jak się raz coś "spier**li" i za to zapłaci z własnej kieszeni, nigdy więcej już się źle nie zrobi.

Sprawdzone osobiście, nie polecam. ;)

A jak zaraz jakaś maruda się odezwie, "niech pierwszy kluczem rzuci ten, co nigdy nic nie zepsuł w pojeździe klienta / swoim"

:D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Zdecydowanie książki do podstawy, później już tylko doświadczenie budowane na materiałach serwisowych danego producenta pojazdu. Wtedy jeżeli chce się człowiek dowiedzieć więcej dlaczego jest tak i tak, a nie inaczej - patrz pkt. 1 książki z podstawą teoretyczną.

Również jest zasada, że jak się raz coś "spier**li" i za to zapłaci z własnej kieszeni, nigdy więcej już się źle nie zrobi.

Sprawdzone osobiście, nie polecam. ;)

A jak zaraz jakaś maruda się odezwie, "niech pierwszy kluczem rzuci ten, co nigdy nic nie zepsuł w pojeździe klienta / swoim"

Święte słowa. To ja rzucam pierwszy . 27 poligon.

mati97

Początkujący
Punktów
0
Najeżdżacie na niego bo ilość klientów wam spadnie bo więcej osób będzie umiało sobie samemu naprawić? Czy może dlatego że konkurencja? No chyba że jesteście nieuczciwi i dzięki m4k klient będzie wiedział jak sobie z wami poradzić? Sporo mechaników już odwiedziłem i 95% było nieuczciwych. Gazownik oszukał mnie bo dałem mu A6 2.7 biturbo na wymianę wtrysków i miało wyjść 600zł. Powymieniał większość oprócz wtrysków skasował 1800zł gaz dalej nie działał prawidłowo a na kartce dał co jeszcze należy wymienić i były tam też wtryski. Gdzie wy widzicie warsztaty w których wystawiają faktury? Bo jak narazie byłem tylko w 1 takim. I to był profesjonalny warsztat gdzie zaproponowali kawe, gazete do poczytania itp. Uczcie się od takich warsztatów że "Klient nasz pan" bo to dzięki klientom macie co do garnka włożyć i nie zdychacie pod mostem. Widząc po tym co wypisujecie na tym forum póki co nie rozumiecie tego. Robicie łaskę klientowi bo wam się nie spieszy itp. Jak klienci was oleją to nabierzecie pokory gdy ledwo będzie starczać na przeżycie.

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
mati97. Zauważ że w każdym fachu można oszukiwać. Po co prowadzasz swoje biturbo do oszustów. Ogladaj łysego i zrób to sam. Przecież na allegro aliexpresie i na ebayu masz wszystko dostępne. Tylko frajer nie potrafi wymienić wtryskiwaczy gazowych. Widać że jesteś jeszcze młody i glupi a ten łysy tylko nabija kabze na takich .Co nie miałeś jęzora w gębie jak placiles za naprawę tego gazu? Ku.wa jakim trzeba byc osłem żeby uwierzyć że wymiana 6 wtryskow za 6 stow.

Takie czasy. Albo wiesz co majster ma zrobić albo w ch..ja cię załaduje. Przykładowo płytki na zewnatrz. Po taniosci układają najtanszy gres i klej za 20zl worek. Majster sra na to. On bierze tyle samo za metr a potem olaboga bo po 3 latach mróz płytki zdejmuje. A temu lysemu noga się podwinie. Niech zrobi np odcinek jak ruskie rozbieraja auta w dziuplach to go archeolodzy nie znajdą

Ostatnia edycja:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Już widzę jak wymieniają jego widzowie wielowahacz w audi z przodu :D
Później, że to gówno jest i sie tulejki wyrwały po 10 k km...

To co jest pokazane na polskim Yt odnośnie mechaniki to spacer w parku. Bez sprzętu i pro wiedzy można sobie w nosie pogrzebać. Dlatego jeżeli ktoś jeździ starym kapciem, który jest sprosty jak budowa cepa to jeszcze te "seriale" przejdą. Ile to już przypadków na forum było, wymienił delikwent połowę czujnikow i dalej to samo ... później ryk i obraza majestatu :D

Nie zmienia to naturalnie faktu, że dużo jest mechaników glabow, co nie mają pojęcia co robią, wychodza z założenia, że jakoś to będzie. Przy nowszych wozach juz to nie przejdzie. Kwestia poziomu techniki.

Tak jak "kolega" z Polski C pisał. Młody i głupi jeszcze jesteś. Z wiekiem mam nadzieje ze się to zmieni.

Kozak w necie, pochwa w świecie.

Skoro różnica wyszła 1200 cebulek to takie sprawy inaczej się załatwia. Chociaż zapewne była to kwestia prosta - jak się na typowym kapciu pracuje i połowa gruza do wymiany, do tego dodajmy weza w portfelu u klienta = rzeźbienie w kupie.

2.7 bi turbo to jeden z silników tamtych lat , który żeby dobrze serwisowac, trzęba mieć DWA worki pieniędzy.

Pisać tak można godzinami ... konkluzję widzę tylko jedna...

Ostatnia edycja:

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
JA tam wam powiem prowadze ten biznes 24rok są warsztaty dymające klijenta i o dziwo mają klijenta bo tanio ale w dymke napewno wszędzie są uczciwi i oszusty trzeba się zastanowić jak u takich widzę pełno aut może klijeńci chcą być dymani ale tanio, druga sprawa klijentom się teraz pojebało w deklach od demokracji są takie zryte łuby że nawet nie będę się rozpisywał nad tym szkoda gadać tylko patrzą jak tu ciebie wypie...lić szkoda ryć ryja. A propo mk4 tak właśnie mi się wydaje celebryta wspułczesnego mechanika zawsze czyściutki elegancuś cacy glancy ale nie zapominajmy że kase robi się głową nie rękami jak ojciec TADEUSZ

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Ja sie nie kalam się mechanika. Teraz moje hobby to skomplikowana technika chlodzenia. A gdzie ten lysy pedarasta ma swoj warsztat?

Do góry Bottom