• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

Ircyk77

Nowy
Punktów
0
Rozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.

Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.

Witam!
Witam wszystkich serdecznie.Jestem tylko uzytkownikiem Boxera ale mysle ze na tym forum czegos sie dowiem

paczol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
Witam, z zawodu kurier, weekendowo hobbysta mechaniki. Coś tam umiem, ale mechanikiem bym się nie nazwał

Punktów
0
Cześć wszystkim. Jestem użytkowniczką auta tylko, ale koło zmienić potrafię ;) Trafiłam do was szukając rozwiązania problemu w moim BMW 750Li F01 z 2009 roku z systemem START/STOP :) mianowicie chcąc odpalić dzisiaj samochód po 4 godzinach postoju odmówił posłuszeństwa i komputer pokładowy pokazuje błąd zapłonu (zdjęcia dodam jako załącznik o ile jest taka możliwość). Takie sytuacje zdarzają się od około 2 tygodni, ale po wymianie baterii w pilotach ustąpił, aż do teraz. Wcześniej jednak po kilku minutach silnik normalnie zapalał i nie było z niczym problemu, ale tym razem wyjątkowo nie chce odpuścić :( odłączany był akumulator oraz próbowałam odpalić samochód trzymając pilota przy kolumnie kierownicy gdzie znajduje się miejsce do przyłożenia kluczyka, ale wszystko na marne bez rezultatu. Podpięty komputer do diagnostyki błędów u mechanika nic nie pokazuje, ponieważ błąd o którym mowa nie wyświetla się cały czas tylko co którąś próbę uruchomienia silnika. Czy ktoś był by mi w stanie powiedzieć jakie jeszcze sposoby mogą pomóc w uruchomieniu silnika?

Załączniki

• IMG_20201105_183642.jpg
    IMG_20201105_183642.jpg
    184,6 KB · Wyświetleń: 3

Piotr Gabriel

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Dzień dobry wszystkim. Ja mam na imię Piotr i mieszkam w Poznaniu. Mam 37 lat i jestem szczególnie zainteresowany elektroniką samochodowa. Mam nadzieję na wsparcie w początkowym jak i dalszym uczestnictwie na forum jak i chętnie będe się dzielił swoimi spostrzeżeniami i wiedzą.

Gadzet121

Początkujący
Punktów
0
Witam trafiłem tutaj szukając rozwiązania mojego problemu. Zajmuje się gospodarstwem rolnym A dodatkowo naprawa ciagnikow i w miarę możliwości swoich samochodów. Ostatnio próbuje swoich sił w dziedzinie toczenia i frezowania.

Punktów
1
Miasto
Kielce
Witam.
Pozdrawiam Wszystkich użytkowników tego forum.
Prowadzę warsztat o specjalności elektronika i elektryka pojazdowa (już 13 lat).
Wcześniej udzielałem się na elektrodzie, ale zostałem zbanowany przez napisanie "na świecie jest pełno idiotów i frustratów". Kogoś z moderatorów to dotknęło i ......teraz będę tu pisał.

kotin44

Początkujący
Punktów
3
Witam wszystkich uczestników forum
Natknąłem się na to forum przypadkowo,ale myślę że zostane na dłużej...

luzaczek

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich.
Za względu na fakt, że mam Amaroka 3.0 to w wątkach z tym związanych będę udzielać się najczęściej.
Pzdr.

rgo

Nowy
Punktów
0
Miasto
La Lajita (Fuerteventura, Wyspy Kanaryjskie)
Witam wszystkich :)
Mam na imię Grzegorz i jestem tu nowy, ale pewnie będę częściej aktywny. Pewnie będę miał więcej pytań, bo niedawno zacząłem się bawić OBD - mam MAXIECU do Renault (i Renault Espace 4). I to chyba na tyle na powitanie :)

Do góry Bottom