• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

paczol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
Witam, z zawodu kurier, weekendowo hobbysta mechaniki. Coś tam umiem, ale mechanikiem bym się nie nazwał

Punktów
0
Cześć wszystkim. Jestem użytkowniczką auta tylko, ale koło zmienić potrafię ;) Trafiłam do was szukając rozwiązania problemu w moim BMW 750Li F01 z 2009 roku z systemem START/STOP :) mianowicie chcąc odpalić dzisiaj samochód po 4 godzinach postoju odmówił posłuszeństwa i komputer pokładowy pokazuje błąd zapłonu (zdjęcia dodam jako załącznik o ile jest taka możliwość). Takie sytuacje zdarzają się od około 2 tygodni, ale po wymianie baterii w pilotach ustąpił, aż do teraz. Wcześniej jednak po kilku minutach silnik normalnie zapalał i nie było z niczym problemu, ale tym razem wyjątkowo nie chce odpuścić :( odłączany był akumulator oraz próbowałam odpalić samochód trzymając pilota przy kolumnie kierownicy gdzie znajduje się miejsce do przyłożenia kluczyka, ale wszystko na marne bez rezultatu. Podpięty komputer do diagnostyki błędów u mechanika nic nie pokazuje, ponieważ błąd o którym mowa nie wyświetla się cały czas tylko co którąś próbę uruchomienia silnika. Czy ktoś był by mi w stanie powiedzieć jakie jeszcze sposoby mogą pomóc w uruchomieniu silnika?

Załączniki

• IMG_20201105_183642.jpg
    IMG_20201105_183642.jpg
    184,6 KB · Wyświetleń: 3

Piotr Gabriel

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Dzień dobry wszystkim. Ja mam na imię Piotr i mieszkam w Poznaniu. Mam 37 lat i jestem szczególnie zainteresowany elektroniką samochodowa. Mam nadzieję na wsparcie w początkowym jak i dalszym uczestnictwie na forum jak i chętnie będe się dzielił swoimi spostrzeżeniami i wiedzą.

Gadzet121

Początkujący
Punktów
0
Witam trafiłem tutaj szukając rozwiązania mojego problemu. Zajmuje się gospodarstwem rolnym A dodatkowo naprawa ciagnikow i w miarę możliwości swoich samochodów. Ostatnio próbuje swoich sił w dziedzinie toczenia i frezowania.

Punktów
1
Miasto
Kielce
Witam.
Pozdrawiam Wszystkich użytkowników tego forum.
Prowadzę warsztat o specjalności elektronika i elektryka pojazdowa (już 13 lat).
Wcześniej udzielałem się na elektrodzie, ale zostałem zbanowany przez napisanie "na świecie jest pełno idiotów i frustratów". Kogoś z moderatorów to dotknęło i ......teraz będę tu pisał.

kotin44

Początkujący
Punktów
3
Witam wszystkich uczestników forum
Natknąłem się na to forum przypadkowo,ale myślę że zostane na dłużej...

luzaczek

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich.
Za względu na fakt, że mam Amaroka 3.0 to w wątkach z tym związanych będę udzielać się najczęściej.
Pzdr.

rgo

Nowy
Punktów
0
Miasto
La Lajita (Fuerteventura, Wyspy Kanaryjskie)
Witam wszystkich :)
Mam na imię Grzegorz i jestem tu nowy, ale pewnie będę częściej aktywny. Pewnie będę miał więcej pytań, bo niedawno zacząłem się bawić OBD - mam MAXIECU do Renault (i Renault Espace 4). I to chyba na tyle na powitanie :)

Do góry Bottom