paczol
Początkujący
Witam, z zawodu kurier, weekendowo hobbysta mechaniki. Coś tam umiem, ale mechanikiem bym się nie nazwał
Trafiłam do was szukając rozwiązania problemu w moim BMW 750Li F01 z 2009 roku z systemem START/STOP
mianowicie chcąc odpalić dzisiaj samochód po 4 godzinach postoju odmówił posłuszeństwa i komputer pokładowy pokazuje błąd zapłonu (zdjęcia dodam jako załącznik o ile jest taka możliwość). Takie sytuacje zdarzają się od około 2 tygodni, ale po wymianie baterii w pilotach ustąpił, aż do teraz. Wcześniej jednak po kilku minutach silnik normalnie zapalał i nie było z niczym problemu, ale tym razem wyjątkowo nie chce odpuścić
odłączany był akumulator oraz próbowałam odpalić samochód trzymając pilota przy kolumnie kierownicy gdzie znajduje się miejsce do przyłożenia kluczyka, ale wszystko na marne bez rezultatu. Podpięty komputer do diagnostyki błędów u mechanika nic nie pokazuje, ponieważ błąd o którym mowa nie wyświetla się cały czas tylko co którąś próbę uruchomienia silnika. Czy ktoś był by mi w stanie powiedzieć jakie jeszcze sposoby mogą pomóc w uruchomieniu silnika?