• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

JerzyKM56

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam serdecznie wszystkich i życzę powodzenia w Nowym Roku

Trafiłem na tę stronę, bo mam od jakiegoś czasu Peugeota 307 2.0 HDI z 2004 roku.
Autko fajne a przede wszystkim bardzo wygodne.
Ostatnio musiałem pojechać do taty 500 km i jeszcze w okolicach Okęcia pojawiła mi się kontrolka silnika z komunikatem mówiącym coś o zanieczyszczeniu środowiska w j. angielskim.
Chętnie wprowadziłbym polski język, ale nie ma takiego w menu samochodu. Łatwiej byłoby interpretować komunikaty.
I chętnie porozmawiałbym z kimś, z doświadczeniem, bo mam parę tematów, które mógłbym sam zrobić, ale bez odpowiedniej wiedzy to trochę trudne.
Może "Ktoś" mi podpowie ...

Ostatnia edycja:

Wojciech86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Rozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.

Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.

Witam!

Witam!
Nie jestem zawodowym mechanikiem, zajmuje się tym z pasji.
Na stronę trafiłem przez wyszukiwarke google, ponieważ mój samochód jest od niedawna projektem i szukam informacji.
Mam Mazde Demio z silnikiem 1,5 16V 75KM, po samodzielnym zrobieniu dolotu(zestawów niestety brak do tego auta) na hamowni wyszło niecałe 84KM. Więc przyszedł czas na swap na 1,8 BPT (185KM w serii). Silnik już mam kupiony i rozebrany, ponieważ będę go remontował i składał na nowo na kutych tłokach itd. Mam kilka problemów głownie z przeniesieniem napędu, tzn. na 100% seryjny z 1,5 nie wytrzyma anie mogę znaleźć nic co ewentualnie mógłbym dopasować.
Może tutaj znajde jakieś pomysły albo inspiracje :)

Pozdrawiam

Ziolek88

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Witam wszystkich, forum znalazłem napotykając na problemy przy dłubaninie w moim Mondeo mk3. Mechanikiem nie jestem, z zawodu jestem awionikiem. Lubię sam coś naprawić, a to forum to kopalnia wiedzy ;)

ppawcio

Nowy
Punktów
0
Miasto
Dobryszyce
Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników. Nie jestem mechanikiem z zawodu, a forum znalazłem przypadkiem.

Do góry Bottom