• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

bukoś

Nowy
Punktów
0
Siema.Założyłem te konto bo mam problem ze swoim peugeotem206 1.4 8v 2003r.Mistral bez ABS.Do końca palił.Stał około miesiąca na placu i nie chce odpalić.Znikneła kontrolka silnika i ciśnienia oleju z pulpitu.Pompa paliwa sprawna a nie dostaje zasilania Nie ma komunikacji między OBD2 a ECU.Brak świateł drogowych i mijania a są pozycyjne.Nie włącza się wentylator nadmuchu klimy,Do momentu usterki nic nie było grzebane przy samochodzie.Akumulator sprawny i rozrusznik kręci ostro.Bezpieczniki sprawdzone.Centralny zamek,klakson,radio sprawne.Proszę o poradę jak ktoś z kolegów miał taki problem z takim autem Z góry dziękuję za pomoc w rozwikłaniu takiego problem.BSM-B3 podmieniałem, ale miało inny numer.Po podaniu paliwa z innego zasilania pompy nie pali.

Natalunia

Nowy
Punktów
0
Witam.
Potrzebuje odkodowac radio do nissana juke 2011

Załączniki

• 7483D57E-FB1C-452D-BCFE-64707B0D53EF.jpeg
    7483D57E-FB1C-452D-BCFE-64707B0D53EF.jpeg
    137,8 KB · Wyświetleń: 2
Punktów
0
Miasto
pruszków
witam wszystkich. poszukiwałem info na temat akumulatorów poniewaz musze w swoim aucie go wymienić.
Moja uwage zwraca fakt ,ze informacje na tym i innych forach sa często nieuczciwe. Po latach szperania w internecie łatwo sie wyczuwa czu tekst napisany na forach to próba pozyskania klienta do warsztatu skleou czy sklepu imtenretowego czy rzetelna opinia. Mam wrażenie ,że bardzo rzadko wypowiada sie koncowy klient . Zamiast niego w necie pisza ludzie od tworzenia pseudo marketingu.
Dlaczego tak uważam: bo jak ktos pisze : jenoxy , autparty, i inne "mixy" to szmelc ( nie podając rzetelnego uzasadnienia) a post niżej : na jenoxie jeżdzę 6 lat. Dalej np . ktoś pisze: cena mówi sama za siebie". To ja mam wrażenie ,że to pisanie " pod publiczke". Troche takie wzorowanie sie na polskich politykach. Dlaczego poniewaz : dziś cena nie mówi nic. Mozna kupic cos drogiego i wyrzucić pieniadze. To ,że trafi sie akumulator wadliwy danego producenta mie znaczy że u innego (rzekomo z wyskokiej półki) nie może trafic sie tez bubel.
Ja wszukam info typu : 10 - 20 uzytkowników przejżdziło 5- 8 lat na akumulaotrach danego producenta i jakie maja doswiadzczenia. Jaka jest średnia "przeżywalność" tych aku, jaka jest jakośc wykonania obudowy, jak trzymaja parametry wymiarów itp.

rzoofiu

Uczestnik
Punktów
2
Cześć! Z tej strony Wojtek, prowadzę wulkanizację, a nieusługowo hobbistycznie zajmuje się mechaniką w swoich pojazdach i najbliższej rodziny, forum odwiedzam już od jakiegoś czasu i znalazłem sporo fachowej wiedzy

Do góry Bottom