witam wszystkich. poszukiwałem info na temat akumulatorów poniewaz musze w swoim aucie go wymienić.
Moja uwage zwraca fakt ,ze informacje na tym i innych forach sa często nieuczciwe. Po latach szperania w internecie łatwo sie wyczuwa czu tekst napisany na forach to próba pozyskania klienta do warsztatu skleou czy sklepu imtenretowego czy rzetelna opinia. Mam wrażenie ,że bardzo rzadko wypowiada sie koncowy klient . Zamiast niego w necie pisza ludzie od tworzenia pseudo marketingu.
Dlaczego tak uważam: bo jak ktos pisze : jenoxy , autparty, i inne "mixy" to szmelc ( nie podając rzetelnego uzasadnienia) a post niżej : na jenoxie jeżdzę 6 lat. Dalej np . ktoś pisze: cena mówi sama za siebie". To ja mam wrażenie ,że to pisanie " pod publiczke". Troche takie wzorowanie sie na polskich politykach. Dlaczego poniewaz : dziś cena nie mówi nic. Mozna kupic cos drogiego i wyrzucić pieniadze. To ,że trafi sie akumulator wadliwy danego producenta mie znaczy że u innego (rzekomo z wyskokiej półki) nie może trafic sie tez bubel.
Ja wszukam info typu : 10 - 20 uzytkowników przejżdziło 5- 8 lat na akumulaotrach danego producenta i jakie maja doswiadzczenia. Jaka jest średnia "przeżywalność" tych aku, jaka jest jakośc wykonania obudowy, jak trzymaja parametry wymiarów itp.