Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem Primery p12 rocznik 2003. W ostatnim czasie byłem zmuszony do wymiany sondy lambda oraz czyszczenia przepustnicy. Po tych naprawach silnik zachowuje się dosyć dziwnie. Otóż cały czas utrzymuje obroty ok 1200 na jałowym biegu, a podczas wolnej jazdy (na luzie lub po wciśnięciu sprzęgła) obroty kilkukrotnie wzrastają do 1700 (falują), po czym spadają do wspomnianych 1200. Byłem ostatnio na kontroli komputerowej (nie w ASO), która nie wykazała żadnych błędów. Mechanik powiedział, że być może jest zła sonda lambda, co wydaje mi się mało prawdopodobne. Sonda jest nowa, zamiennik firmy Bosch. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Czy jego komputer może nie wychwytywać i kasować wszystkich błędów? Dlaczego nie można wyregulować tych obrotów? Czy powiniennem jechać do ASO?
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem Primery p12 rocznik 2003. W ostatnim czasie byłem zmuszony do wymiany sondy lambda oraz czyszczenia przepustnicy. Po tych naprawach silnik zachowuje się dosyć dziwnie. Otóż cały czas utrzymuje obroty ok 1200 na jałowym biegu, a podczas wolnej jazdy (na luzie lub po wciśnięciu sprzęgła) obroty kilkukrotnie wzrastają do 1700 (falują), po czym spadają do wspomnianych 1200. Byłem ostatnio na kontroli komputerowej (nie w ASO), która nie wykazała żadnych błędów. Mechanik powiedział, że być może jest zła sonda lambda, co wydaje mi się mało prawdopodobne. Sonda jest nowa, zamiennik firmy Bosch. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Czy jego komputer może nie wychwytywać i kasować wszystkich błędów? Dlaczego nie można wyregulować tych obrotów? Czy powiniennem jechać do ASO?Czesc ^^
również dziekuje za zaproszenie z Angliki.info i pozdrawiam
Luk ^^
Witam wszystkich potrzebuje kod do radia Blaupunkt pegouta 206Nowy witam
witam wszystkich mam problem z iveco szukam kodów błedowRozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.
Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.
Witam!
Dzień dobry wszystkim. Forum znalazłem przez przypadek, szukam informacji związanej z moim problemem dotyczącego peugeota 807. Mój konik to bardziej budowlanka, więc tu chyba się nie przydam. Ale chciał bym rozwiązać mój problem, a przynajmniej być na niego nakierowany, nim poniosę zbędne koszty. Liczę na Państwa doświadczenie i mam cichą nadzieję że znajdę odpowiedzi na moje pytania, za co z góry dziękuję.Rozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.
Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.
Witam!