• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam - wątek zbiorczy powitań na forum

AnnaHonda

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Jestem kierowcą amatorem i liczę na pomoc fachowców :)

marcin2020

Nowy
Punktów
0
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem Primery p12 rocznik 2003. W ostatnim czasie byłem zmuszony do wymiany sondy lambda oraz czyszczenia przepustnicy. Po tych naprawach silnik zachowuje się dosyć dziwnie. Otóż cały czas utrzymuje obroty ok 1200 na jałowym biegu, a podczas wolnej jazdy (na luzie lub po wciśnięciu sprzęgła) obroty kilkukrotnie wzrastają do 1700 (falują), po czym spadają do wspomnianych 1200. Byłem ostatnio na kontroli komputerowej (nie w ASO), która nie wykazała żadnych błędów. Mechanik powiedział, że być może jest zła sonda lambda, co wydaje mi się mało prawdopodobne. Sonda jest nowa, zamiennik firmy Bosch. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Czy jego komputer może nie wychwytywać i kasować wszystkich błędów? Dlaczego nie można wyregulować tych obrotów? Czy powiniennem jechać do ASO?
Automatyczne połączenie postów:

Czesc ^^
również dziekuje za zaproszenie z Angliki.info i pozdrawiam

Luk ^^
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem Primery p12 rocznik 2003. W ostatnim czasie byłem zmuszony do wymiany sondy lambda oraz czyszczenia przepustnicy. Po tych naprawach silnik zachowuje się dosyć dziwnie. Otóż cały czas utrzymuje obroty ok 1200 na jałowym biegu, a podczas wolnej jazdy (na luzie lub po wciśnięciu sprzęgła) obroty kilkukrotnie wzrastają do 1700 (falują), po czym spadają do wspomnianych 1200. Byłem ostatnio na kontroli komputerowej (nie w ASO), która nie wykazała żadnych błędów. Mechanik powiedział, że być może jest zła sonda lambda, co wydaje mi się mało prawdopodobne. Sonda jest nowa, zamiennik firmy Bosch. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Czy jego komputer może nie wychwytywać i kasować wszystkich błędów? Dlaczego nie można wyregulować tych obrotów? Czy powiniennem jechać do ASO?

DudLas

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Lublin
Witam szanowną brać . Jestem z Lublina . Ulubione były alternatory i rozruszniki . Obecnie emeryt który nic nie musi , ale jeszcze ...

Tygrys80

Nowy
Punktów
0
Miasto
Nysa
Witam wszystkich wesołych świąt
Automatyczne połączenie postów:

Potrzebuje kod do radia Blaupunkt pegouta 206

Marcin D

Nowy
Punktów
0
Rozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.

Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.

Witam!
witam wszystkich mam problem z iveco szukam kodów błedow

TymonDebski7

Początkujący
Punktów
1
www.brudtech.pl
Cześć, zawodowo wykonuje mycie dachów. Hobbystycznie naprawiam, w sumie to zawodowo bo związane ściśle z pracą, myjki ciśnieniowe i drobne prace naprawcze przy busach. Zdarzyło się nawet położyć lakier na busie zewnątrz i wewnątrz, wyspawać dziurawą podłogę i takie tam drobne. Ze swoich aut ogarniam 2 iveka, mastera i żony volvo, a i czekam na swoją nową 740LD.

Punktów
0
Rozpoczynam wątek w którym witamy się z innymi użytkownikami forum, taki spam-temat.

Przywitaj się, napisz jak znalazłeś nasze forum oraz po krótce czym się zajmujesz.

Witam!
Dzień dobry wszystkim. Forum znalazłem przez przypadek, szukam informacji związanej z moim problemem dotyczącego peugeota 807. Mój konik to bardziej budowlanka, więc tu chyba się nie przydam. Ale chciał bym rozwiązać mój problem, a przynajmniej być na niego nakierowany, nim poniosę zbędne koszty. Liczę na Państwa doświadczenie i mam cichą nadzieję że znajdę odpowiedzi na moje pytania, za co z góry dziękuję.

Do góry Bottom