• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Scudo 2001 rok 2.0 Jtd nie odpala

• Thread starter Mattizlotaraczka
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
M

Mattizlotaraczka

czyli wg niektorych fachmanow tzw. doradcow, bez obrazania niektorych fajnych chlopow co radza i widac ze sie staraja.
Mam szukac tajemniczego pstryczka elektryczka o ktorym nic nie wiem
mam walic plak jak glupi do skutku az zarzne silnik, a co tam przeciez mam stary zlom lub gowno jak ktos napisal

M

Mattizlotaraczka

jak jeden artysta radzil sprawdz jakie sa obroty choc nie odpala :)

nastepnie zapytac ecu o zezwolenie na start ?
a najlepiej to sie polozyc i powiedziec : o kur..a ja nie moge a najlepiej walnac se skreta co na mozg dziala :)

Do stowki kupujesz sterownik i robisz klona czyms tam i bedzie ok

Nie wiem czy to idzie po kablu czy wylucie. Osobiście lubie lutowac

tak kupuje sterownik nastepnego rzecha i bede sie bawil z nim, super ;)

od klonow sa tu goscie co maja oprogramowanie, kosztuje cos 300 stowki za przetransferowanie softwaru na inny ecu. a jak moj ecu jest dead albo nie da sie naprawic sprowadze nowy z Wloch za 1500. Ja wiem ze w kraju to wszystko po taniosci, ja rozumiem takie zycie, ale nie bede takim zlomem jezdzic w trasy, a po to ma byc na weekendy autko rekreacyjne

Kurde ale ty dlugie smsy piszesz. Ja przy trzecim zdaniu mam zadyszke.

tak wiem, ale ja wole napisac dokladnie niz dac innym sie domyslec o co mi biega.
Rozumiem i doceniam twoje starania i porady elektryka sa bardzo na miejscu, ja sam troche liznalem elektryki, nie jestem w tym mocny, bardziej w mechanice.
ale lutowac w ecu to ja nie bede,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
M

Mattizlotaraczka

Klon po kablu za 3stowy? Moze po wylucie. A ja tam sie panie nie znam e tam.

nie wiem dokladnie za ile, jeszcze nie robilem. Jak pytalem u Peugeota chcieli cos. 600 stow ale to Dealer.
Sa tu magicy mysle ze za ok. 300 zrobia klona tj. mowimy o przetrasferowaniu softwaru ze starego na ecu na inne ecu.
Tam gdzie oddaje to sprawdzenie ecu to 200 stowki, a jakby naprawili tj. odnowili to 1000, oni nie klonuja.
W ogole klonowanie to tylko powinni Dealerzy, ale jak jest kazdy wie

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Powinieneś napisać książkę, albo utworzyć kanał na YouTube. Jeden z zabawniejszych tematów na forum. No i ten prowadzący :)

M

Mattizlotaraczka

Powinieneś napisać książkę, albo utworzyć kanał na YouTube. Jeden z zabawniejszych tematów na forum. No i ten prowadzący :)
widze jestes fanem Familiady ? tak sie to nazywa ?
No ale co innego robic w Turku w niedziele ? zarajac skreta albo TV, jedno nie wyklucza 2-go.

rozumiem ze ty wymiatasz w Turku jako zwiesz sie supermechanior, mozliwe nawet ktos z mojej rodziny Cie zna albo znal bo handluje furami. To ile wyciagasz na miesiac ? 1000 zeta ? 1250 ? bo pewnie same nowe fury robisz :) made in DDR

M

Mattizlotaraczka

nie obrażaj mnie. na łape mam 1370zł a do tego jeszcze 500+ na 6 gówniaków. życ nie umierać.

a więc handlarzyki, to wszystko wyjaśnia.:)
co wyjasnia ? po co ta pogarda ? ja handlowalem jak jeszcze srales w pieluchy 25 lat temu. taki handlarzyk ktorego nawet na oczy nie widzialem bo bylem w Turku 35 la temu powoduje to ze masz wiecej roboty, ale ty pewnie tego nie rozumiesz.

Tomi wszystko wyszło. Hehe. Myślałeś ze tylko diagbox bedzie w dupe bity hehe

czy ja Cie bije diagbox ?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak jak czytam te twoje posty- to sądzę, że od podjarania tą twoją pseudo naprawą tego parcha to już po mału to zaczyna ci się kalafior lasować 204922.13169985.jpg i zaczynasz świrować... comment_CUbax55GoiXQdbkwKjKZeTUI0rQsHnFs.gif

Więc lepiej szrot.png fbf0fd1a-9f98-43b4-acf4-80528ae92c9d.jpg

I będzie święty spokój, bo już 534c6e9f0a89cc32fb021fb34ce20329.gif jak się czyta twe wypociny...:meh:

M

Mattizlotaraczka

Tak jak czytam te twoje posty- to sądzę, że od podjarania tą twoją pseudo naprawą tego parcha to już po mału to zaczyna ci się kalafior lasować Wyświetl załącznik 24402 i zaczynasz świrować... Wyświetl załącznik 24403

Więc lepiej Wyświetl załącznik 24404 Wyświetl załącznik 24405

I będzie święty spokój, bo już Wyświetl załącznik 24406 jak się czyta twe wypociny...:meh:

ze tez wy tam macie czas na takie wstawki ?
no ale co robic po robocie ? kiedys za komuny mechanior po zmianie szedl do pijalni na piwo, teraz siedzi na necie i wstawia bochomazy i ma zabawe. dobra zamykam ten temat i was szerokim strumieniem pierd...le. Sam dam rade. wielcy kur..a mechanicy, ale na co mialem liczyc, tutaj tak samo, banda cwaniakow jak cie wyd..ac bez wazeliny, wytatuowane polmozgi

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom